Nieuws Actueel

Overnamenieuws stuwt beurzen VS

Van onze redactie 8 september 2015

Image 5223504

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel 1,7 procent hoger op 16.383 punten. De bredere S&P 500 kreeg er 1,6 procent bij en kwam uit op 1952 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,8 procent tot 4765 punten. Maandag hielden de beurzen wegens Labor Day de deuren dicht.

General Electric was met een winst van 3,7 procent de sterkste stijger onder de hoofdfondsen. Het industrieconcern mag van de Europese Commissie de energiedivisie van de Franse branchegenoot Alstom overnemen. Wel moet de gasturbinetak van dat bedrijf gelijk worden doorverkocht aan het Italiaanse Ansaldo Energia.

Wal-Mart

Supermarktconcern Wal-Mart volgde met een plus van 3,5 procent, terwijl vliegtuigbouwer Boeing en chipfabrikant Intel er respectievelijk 2,8 en 2,5 procent bijkregen. De enige daler in de Dow was oliemaatschappij Chevron, die 0,1 procent in het rood stond.

Er was meer overnamenieuws. Mediabedrijf Meredith steeg 9 procent na een overnamebod van 2,4 miljard dollar van branchegenoot Media General, dat zelf 3,7 procent moest inleveren. Concordia Healthcare zakte 8,5 procent na 3,5 miljard dollar te hebben geboden voor de niet-beursgenoteerde farmaceut Amdipharm Mercury.

Blackstone joeg de koers van vastgoedonderneming Strategic Hotels & Resorts 3,5 procent omhoog met een overnamebod van 6 miljard dollar. Zelf werd de investeerder beloond met een koersstijging van 4,2 procent.