Nieuws Actueel

Overspel begint op de werkvloer

Het werk blijkt de belangrijkste plek voor het ontstaan van een affaire. Maar liefst twee derde van alle schuinsmarcheerders in Nederland beginnen op de werkvloer aan hun ontrouw. Dat blijkt uit onderzoek van datingsite Sexcontactmarkt.nl. 2200 mannelijke en vrouwelijke gebruikers van de site werden ondervraagd over echtbreuk en vreemdgaan.

Van onze redactie 27 november 2014

Overspel: Helft gaat vreemdInterview: Ik dwing niemand tot vreemdgaan"Op het werk leer je iemand echt goed kennen. Je krijgt te maken met stressvolle situaties, ontspanning en succes. Daarnaast breng je gewoon een hoop tijd met elkaar door," aldus het onderzoeksteam tegen Nieuws.nl.

AffaireDe onderzoekers bieden een verklaring voor de resultaten van het onderzoek: "Als je veel tijd doorbrengt met iemand met exact dezelfde interesses dan is er een grote kans op een klik. Mocht het in een huidige relatie niet goed lopen dan is de stap naar een affaire erg klein."

KantoorromanceIn totaal geeft 21% van de ondervraagden aan in directe omgeving ervaring te hebben met bedrog in het liefdesspel. In maar liefst 65% van deze gevallen ging het om een affaire die is ontstaan op de werkvloer. 25% van alle ondervraagden geeft aan wel eens verliefde gevoelens te hebben gehad voor een collega.

Lees verderInterview oprichter SecondLoveErik Drost boekt succes met de meest omstreden datingsite van Nederland. SecondLove.nl, een platform voor flirten en vreemdgaan voor mensen met een vaste relatie, telt 337.000 profielen. De stap naar het buitenland is inmiddels gezet. Hoe de Rotterdammer omgaat met de gesloopte huwelijken dankzij zijn site? “Niet.” Lees hier het interview.“Flirten, teasen, aandacht vragen en geven zit er bij de meeste mensen ingebakken. Mensen zijn altijd op zoek naar wat spanning, daar is de online wereld uiterst geschikt voor.”