Nieuws Actueel

Overval juwelier Deurne: Goldies is onneembare vesting

Rik Nizet 31 maart 2014

Bij juwelierszaak Goldies in Deurne, die vrijdag werd overvallen, loop je niet zomaar naar binnen. Dat zeggen mensen uit de buurt, die bij de politieafzettingen rond de winkel aan de Milhezerweg staan. Als je naar binnen wil, moet je aanbellen, waarna de juwelier kijkt wie er voor de deur staat. Als je dan wordt binnengelaten, kom je in een sluis, waarna de juwelier zelf de tweede deur open moet doen.Lees ook:Juweliersvrouw was in zaakGoldies was onneembare vesting'Marina is geen held'Deurne gaat op slot

Wat er precies is gebeurd in Deurne, is nog niet bekend, maar de politie zegt dat zij niet heeft geschoten. Het verhaal gaat dat de juweliersvrouw de overvallers heeft beschoten. Zij zou thuis, op korte afstand van de winkel, de beelden hebben kunnen zien van bewakingscamera's in de zaak en zou erheen zijn gegaan toen ze zag dat er iets mis was. De politie wil niet zeggen of de vrouw als verdachte wordt gezien.

Nauwelijks vluchtwegVerder vinden de omstanders het maar vreemd dat de overvallers juist deze winkel uitkozen. Er zijn rond het pand namelijk meerdere wegen opgebroken, waardoor er nauwelijks een vluchtweg is. Tenzij je op die plek goed bekend bent, zo is de algemene teneur.

GoldiesGoldies is een aantal jaren geleden ook al overvallen. De juwelier zou toen zijn gegijzeld en de overvallers zouden zonder buit zijn vertrokken.