Nieuws Actueel

Overval juwelier Deurne: Kunnen ze hun jeugd niet opvoeden?

Rik Nizet 31 maart 2014

Inwoners van Deurne hebben geen goed woord over voor de Eindhovense jongens die zondagavond hebben gedemonstreerd bij juwelierszaak Goldies. "Waarom blijven ze niet thuis?’’, vragen ze zich maandagochtend af.Lees ook:Eigen schuld, dikke bultJuweliersvrouw was in zaakGoldies was onneembare vesting'Marina is geen held'Deurne gaat op slot

Ongeveer 20 betogers kwamen zondagavond vanuit Eindhoven naar Deurne om te demonstreren tegen vrijlating van het juweliersechtpaar na de dood van twee overvallers in hun zaak.

'Marina is geen held'De betogers hadden spandoeken bij zich met teksten als "Nederlands rechtssysteem faalt" en "Marina is geen held'', over de juweliersvrouw. De politie wist zondagavond een confrontatie met inwoners van Deurne te voorkomen.

Wegblijven!"Wegblijven! Ze hebben hier niets te zoeken. Het is al erg zat. Kunnen ze hun jeugd niet opvoeden in plaats dat ze hier een grote mond komen hebben?", reageert een man die staat te kijken naar de afzetting en politiebewaking bij de gesloten juwelier in Deurne. "Waarom houden ze elkaar niet in toom? Of waarom houden ze die jongens niet binnen?", zegt een man die vlakbij woont.

Kwaad bloedSjaak Kuipers vond het ook niet zo slim van hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen om al meteen te vertellen dat het juweliersechtpaar vermoedelijk uit zelfverdediging heeft gehandeld. "Dat zet kwaad bloed.’’

Twee mannen probeerden vrijdag juwelier Goldies aan de Milhezerweg in Deurne te overvallen. Daarbij ontstond een worsteling. Er werd geschoten en de twee overvallers kwamen om het leven. Een van de dode overvallers is een 20-jarige Marokkaans-Nederlandse man uit Eindhoven, de identiteit van de ander staat nog niet vast.

Vrienden overvallersDe Eindhovense jongerenwerker Ibrahim Wijbenga kent de demonstrerende jongens en zegt dat het gaat om vrienden van de overvallers die werden doodgeschoten. Ze hebben volgens hem emotioneel gereageerd en vertegenwoordigen niet het gevoel in de Marokkaanse gemeenschap.

In de buurt van het huis van het juweliersechtpaar surveilleert de politie maandag nog steeds.