Nieuws Actueel

Overval op FC Utrecht blijkt een een-tweetje met broer

Van onze redactie 29 mei 2015

Image 4956597

Het geld dat is buitgemaakt, bijna 80.000 euro, is nog steeds zoek. Directeur Wilco van Schaik hoopt dat de verzekeraar van FC Utrecht dat verlies nog vergoed. ,,Die kwestie loopt nog, maar ik verwacht dat dat goed komt,'' zegt Van Schaik.

Dat de overval op maandagavond 26 januari op het kantoor van FC Utrecht in scene was gezet, werd al binnen enkele dagen duidelijk. In de kluis lag nog de catering-opbengst van de vriendschappelijke wedstrijd tegen Borussia Dortmund van een kleine week eerder. De financieel medewerker, die pas een half jaar in dienst was bij de club, wist uit ervaring dat dat geld niet meteen naar de bank werd gebracht.De overvaller wist ook precies de weg naar het kantoortje in het hart van het stadion. Op de bewuste avond werd hem vermoedelijk geen strobreed in de weg gelegd door zijn broer, die naar eigen zeggen met een wapen bedreigd werd.Medewerker Souhail El O. (21) werd enkele dagen na de overval samen met zijn broer, de vermeende overvaller Mohamed (20) opgepakt. Later volgde de arrestatie van Ilham C. (20), die de auto bestuurde waarmee hij Mohamed naar het stadion bracht. Moussa El -B. (22) wordt verdacht van het verstoppen of het doorsluizen van de buit.

Insiders bij FC Utrecht vermoeden dat de keurige financieel medewerker door de andere drie is overgehaald zijn werkgever te benadelen. Souhail was een begenadigd tennistalent, die in 2008 in zijn leeftijdscategorie nog de nummer één van Nederland was. Hij werd ook gekroond tot sporttalent van het jaar van Utrecht. Door een blessure moest hij zijn carrière opgeven en werd hij tennisleraar in Utrecht en had dus het laatste half jaar een baan als financieel medewerker. Hij werd na de verdenking van betrokkenheid bij de overval op staande voet ontslagen.