Nieuws Actueel

Overzicht beste 1 april-grappen 2015: Van Google pacman tot hamburgerparfum

Rik Nizet 1 april 2015

1aprilgrappen 2015 groot

Wees extra op je hoede vandaag. Grote bedrijven die uitgerekend vandaag opmerkelijk nieuws uitbrengen zijn uiterst verdacht. Bekijk alle rariteiten op een stokje hieronder in het overzicht beste 1 aprilgrappen 2015:Lees ook:De beste 1 aprilgrappen

Lastige klant taggenOm van deze klanten af te komen introduceert Stichting WebwinkelKeur de unieke irritateMyCompetitor(c) tool. De tool werkt zeer eenvoudig, wanneer je een lastige klant hebt, dan kun je deze binnen het systeem taggen. Vervolgens wordt deze klant bij het bezoeken aan jouw webwinkel automatisch doorgestuurd naar jouw grootste concurrent. Zo zorg je ervoor dat lastige klanten niet jou, maar jouw concurrent lastig vallen. Middels affiliate links krijg je tevens een kleine vergoeding over orders die bij je concurrent geplaatst worden.

Green Wave DeviceGroupon komt vandaag met eenmalige deal voor de Green Wave Device. Het apparaat zet verkeerslichten een keer per week op groen. Er zijn al 792 mensen ingetrapt, die de deal hebben 'aangeschaft'.

BrandweerdroneHet brandweerkorps van Gorssel laat weten dat het een drone inzet die moet gaan helpen bij brandbestrijding. Een eerste demonstratie van de drone vindt plaats op... 1 april.De kikkerbillen-pizza van Dr. Oetker.

Inzamelpunt sloopjachtenEr komt een inzamelpunt voor sloopboten. Watersportbedrijven met oude boten die niet meer (kunnen) varen, kunnen hier terecht. Het initiatief tot dit Nederlands Jachten Inzamelpunt komt van HISWA Vereniging – brancheorganisatie van de watersportindustrie. De botensloperij komt op het voormalige NDSM-terrein in Amsterdam. Interim projectleider Edwin Kolk: "Onderzoek heeft uitgewezen dat er de komende vijf jaar zo’n 12.500 oude jachten per jaar moeten worden gesloopt. Wij hebben bekeken hoe we op een innovatieve en duurzame manier jachten kunnen recyclen."

Terror-oehoe ontsnaptDe terror-oehoe van Purmerend is ontsnapt en gesignaleerd in het Drentse Vries. Dat meldt Vries.nu. De vogel is ontsnapt uit zijn verblijf en gezien op de Holtenweg in Vries. Volgens deskundigen is de oehoe erg moe van de reis en houdt hij zich nog wel even rustig. Toch is het raadzaam een paraplu mee naar buiten te nemen.HondenpoepdroneDe gemeente Noordoostpolder zet voortaan een drone in om de overlast van hondenpoep te lijf te gaan. Veel mensen ervaren hondenpoep en loslopende honden in parken en straten als ernstige overlast. De afgelopen jaren is gebleken dat het opsporen en vervolgen van hondeneigenaren die zich niet aan de regels houden, lastig en arbeidsintensief is, aldus de gemeente.

Tompouce uit 3D-printerHema doet vandaag ook een duit in het 1 aprilzakje. Bij de winkelketen kun je voortaan tompouces printen met een 3D-printer. Laat de actie nou net vandaag ingaan.Parkeerkaart basisschoolOuders van leerlingen van een basisschool in Laren zijn massaal in de 1 april-grap van getrapt. De instinker was een idee van de verkeersouders van de school. Vorige week kregen alle ouders van de school een brief met uitleg over nieuwe parkeerzones rondom de school. Zij moesten voor 1 april een aanvraag indienen voor een parkeerkaart. "De mailbox liep vol met aanvragen van ouders", lacht een van de verkeersouders tegenover Dichtbij.nl. "Het heeft ons echt verbaasd."Vacature pakketknuffelaar"De vacature van pakketknuffelaar is een grap", aldus Eva Nooitgedagt, mondhoekmarketeer bij Coolblue. "Hoe liefdevol onze pakketinpakkers ook met je bestellingen omgaan, een fysieke knuffel voor élk pakketje gaat zelfs ons een beetje te ver. Het beeld van knuffelende pakketinpakkers konden we echter maar niet loslaten. We moesten gewoon dit filmpje maken. En ja, toen liep het een beetje uit de hand."SpiekdroneHet RSG Simon Vestdijk in Harlingen is de enige school in Nederland die mee mag doen aan een verkennende pilot met een spiekdrone. Die moet surveillerende leraren helpen bij het grijpen van 'frauderende' leerlingen. De drones zijn uitgerust met 'oog-trackers' die kunnen registreren waar leerlingen precies naar kijken. Te mooi om waar te zijn.

SelfieschoenVriendinnen die nét buiten beeld staan, een arm die onbedoeld op de foto verschijnt of de zelfontspanner die niet werkt: het maken van de perfecte selfie is niet altijd even makkelijk. Om vrouwelijke fotografen een handje te helpen, is er een nieuwe oplossing, bericht De Telegraaf: de selfie schoen.

Postbodes op Britse toerZes postbodes starten maandag in het buitengebied van Zundert en Etten-Leur met een bijzondere training van de ANWB: ze krijgen rijles in een auto met het stuur aan de rechterkant in plaats van links. Net zoals de Engelsen. Post NL wil kijken of het bezorgen zo veiliger en efficiënter wordt. De gedachte erachter is dat als een postbode rechts zit, hij of zij minder vaak uit de auto hoeft om de post in de brievenbus te stoppen. GeurbellenProvider Tele2 komt met geurbellen;HamburgerparfumBurger King Japan lanceert een parfum met de geur van de Whopper, vanaf 1 april verkrijgbaar. Volgens Burger King zelf gaat het niet om een grap. Het geurtje zou 38 euro kosten en is alleen verkrijgbaar op 1 april. Met de slogan ‘No Whopper, No Life’ is de promotie al in volle gang.Sprekende zoekmachineGoogle Panda wordt gepresenteerd als een schattig ogende spraakgestuurde zoekmachine. "Google Panda is ontworpen met de best bestaande emotionele en spraakintelligentie”, zo belooft Google-medewerker Chris Yerga in de video. “Je hoeft alleen maar uit te spreken wat er in je opkomt." Later in de video komt een andere Google-medewerker in beeld die vertelt over de verschillende functies van de Google Panda. Uiteraard is het exemplaar in meerdere maten te verkrijgen. Je kunt kiezen tussen de kleinere Google Panda 5 en de Google Panda 6, schrijft Metro.

Big Mac-kledinglijnMcDonald’s start een kledinglijn met een BigMac-print. Het zou gaan om een officiële modelijn van de keten. De kledinglijn werd in Zweden gelanceerd en de site waarop besteld kan worden is nu dan ook alleen in het Zweeds. Werknemer moet achteruit inparkerenNederlandse ondernemingen moeten hun personeel verplichten achteruit in te parkeren op bedrijfsparkeerplaatsen, om zo de veiligheid en een goede doorstroom bij incidenten te garanderen. Dat stelt leasemaatschappij Athlon in dagblad Metro. "Bedrijven zoals BP en Shell doen dit al, maar andere bedrijven doen er goed aan dit ook verplicht te stellen'', zei Folkert Ruiter van Athlon tegen de krant. Werknemers kunnen dan bij incidenten zoals brand snel hun auto wegrijden, zodat de brandweer alle ruimte krijgt.

Van huiskamer naar zwembadPlayStation Flow: voert de gamer van de huiskamer naar het zwembad

Google speelt pacmanDe traditionele grap van Google is dit jaar aardig briljant. Op Google Maps kun je het razend populaire spelletje Pac-Man spelen, schrijft RTL Nieuws. Hoe? Ga naar Google Maps en dan vind je links onderin een pictogram met Pac-Man erop. Als je daarop klikt, kun je met het gele 'happertje' aan de slag en je een weg banen door allerlei straten, gevuld met muntjes en andere voorwerpen zoals vruchtjes.

De online zonnebankNeckermann komt met een 'digitale gezichtsbruinerapp'. Een software-ontwikkelaar zou ontdekt hebben dat de 'huidige generatie beeldschermen zo geavanceerd is dat ze geschikt zijn om uv-straling door te geven'. Het scherm van een computer, tablet of zelfs smartphone zou voortaan gebruikt kunnen worden als zonnebank.Kikker-in-je-bil-bikiniHunkemöller laat 1 april ook niet onbenut.

//

Update: 1 april, kikker in je ….! Uiteraard gaan wij deze broekjes niet verkopen ;) Watch your back! Dit wordt dé trend op het strand. Binnenkort verkrijgbaar. Wat vind je ervan?

Posted by Hunkemöller on dinsdag 31 maart 2015

Eerdere 1 aprilgrappen;

Belasting op zakgeldHet Jeugdjournaal zorgde voor veel ophef onder kinderen met het nieuws dat de regering van plan was belasting te gaan heffen op zakgeld.

Alfa's voor KLPDVoor de goedgelovigen: Het KLPD rijdt sinds vandaag rond in gloednieuwe Alfa Romeo 4C's.

Met gepaste trots kunnen wij melden dat wij tien Alfa Romeo 4C's aan het KLPD hebben geleverd. pic.twitter.com/xpj7O7xUr5

— Alfa Romeo (@alfaromeo_nl) 1 april 2014

Eénsliertige spaghettiDe bekende pastafabrikant Honig presenteert op Facebook een revolutionair product voor de Italiaanse keuken: Eén sliert Spaghetti. Honig prijst de nieuwe spaghetti aan met de woorden Slimme pasta waarmee je nóg sneller je bord leeg hebt. De nieuwe eensliertige spaghetti van Honig is binnenkort verkrijgbaar in de supermarkt.

Abraham en SarahDe gemeente Enschede laat vrijdag in een persbericht weten dat er vanaf het tweede kwartaal in 2014 betaald moet worden voor Abraham's en Sarah's, die vanaf de openbare weg te zien zijn. Het tweede kwartaal begint op 1 april, zo bericht RTV Oost.Examens uitgelektNéé, niet weer. Jawel dus. Opnieuw zijn examens uitgelekt. Ditmaal een VWO-examen Economie. De bron van al het leed is een leerling van De Goudse Scholen Gemeenschap Leo Vroman. De middelbare school werd even op het verkeerde been gezet door zijn tweet met onderstaande foto. Hoe het werkelijk zit staat hier. Voor wie meer uitgelekte examens wil downloaden, moet hier zijn.

//

Update: 1 april, kikker in je ….! Uiteraard gaan wij deze broekjes niet verkopen ;) Watch your back! Dit wordt dé trend op het strand. Binnenkort verkrijgbaar. Wat vind je ervan?

Posted by Hunkemöller on dinsdag 31 maart 2015