Nieuws Actueel

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2019

Gevulde kalkoen aangebrand? Of kom je een flesje wijn tekort? Geen nood! Bij ruim een derde van alle supermarkten kun je terecht voor last minute boodschappen tijdens de kerstdagen. Dit is het volledige overzicht 'openingstijden supermarkten kerst 2019' voor de openingstijden van de grootste supermarkten op kerstavond dinsdag 24 december, eerste kerstdag woensdag 25 december en tweede kerstdag donderdag 26 december.

Van onze redactie 23 december 2019

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2019

Een handig overzicht met de openingstijden van de supermarkten op kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag. | Foto's: ANP

Steeds minder supermarkten zijn gesloten tijdens Kerstmis. Vorig jaar was ongeveer een kwart van de winkels open op eerste kerstdag. Dit jaar is dat aantal al opgelopen tot een derde van de supermarkten. In 2013 is de Winkeltijdenwet versoepeld waardoor gemeenten zelf kunnen bepalen welke openingstijden gelden tijdens de feestdagen. In veel plaatsen zijn de supermarkten nu geopend tijdens de kerstdagen.

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2019 Albert Heijn

De grootste supermarktketen van ons land maakte dit najaar goede sier met de Winterdorp-spaaractie. Mensen verzamelden massaal de besneeuwde huisjes en winkeltjes, een molen, een koek & zopie-tent, schaatsers en kinderen op een slee. In menig huishouden ontstond daardoor een Hollands winterdorp onder de kerstboom, op de vensterbank, of op de feestelijk gedekte tafel. De spaaractie die op 25 november van start ging loopt tot en met 24 december, zo lang de voorraad strekt. Op eerste kerstdag zijn bijna 500 AH-winkels geopend. Op tweede kerstdag zijn bijna 900 winkels geopend. Alle actuele openingstijden van Albert Heijn-winkels staan op de website van Albert Heijn.

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2019 Jumbo

Jumbo verwacht de meeste klanten op dinsdag 24 december. Op deze drukke dag voor kerstavond zijn dan ook alle 672 winkels van Jumbo gewoon open. Ook online bestellingen via Jumbo.com worden op deze dag nog volop thuis bezorgd of klanten kunnen hun bestelling afhalen bij een van de meer dan 450 pick-up points. Veel Jumbo-supermarkten zijn tijdens de feestdagen extra open. Op Eerste kerstdag woensdag 25 december is een recordaantal van 258 winkels open en op Tweede Kerstdag openen 597 winkels de deuren. Klanten kunnen voor de actuele openingstijden van hun winkel terecht op de website van Jumbo.

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2019 Plus

Er zijn momenteel 270 supermarkten aangesloten bij de PLUS supermarktformule. Hoeveel van deze winkels open zijn op dinsdag 24 december kan het hoofdkantoor niet exact aangeven omdat PLUS een coöperatie van zelfstandig ondernemers is. Zij kunnen zelf bepalen tot hoe laat ze open zijn. Uit een inventarisatie blijkt dat er op eerste kerstdag 58 winkels geopend zijn en op tweede kerstdag zijn er 199 PLUS-winkels geopend. Voor de openingstijden per vestiging kijk je op Plus.nl.

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2019 Plus

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2019 Spar

Spar heeft ruim 13.000 winkels in 44 landen. Nederland telt ruim 440 zelfstandige Spar-winkels. Dat zijn er tweehonderd meer dan vorig jaar. Dit is met name te danken aan de uitbreiding van Spar buurtsupers in Esso tankstations. Ook de Attent-formule is onderdeel van Spar. De ondernemers mogen zelf hun openingstijden bepalen. Bovendien maken zo’n honderd neutrale winkels gebruik van het logistieke proces van inkoop en distributie van het overkoepelende bedrijf. Zoek via Spar.nl de openingstijden van een winkel in jouw buurt.

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2019 spar

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2019 Dirk van den Broek

Bij Dirk staat december in het teken van Dubbel Feest, de feestdagen voor feestprijzen. "Dirk wil iedereen in staat stellen om samen de feestdagen te vieren, ongeacht het beschikbare budget." Hoewel de kerngebieden voor Dirk van den Broek Noord- en Zuid-Holland zijn, zitten de 123 vestigingen van het familiebedrijf Dirk van den Broek verspreid over het hele land. Op kerstavond gaan alle winkels van Dirk dicht om 19:00 uur. Op eerste kerstdag zijn er 63 vestigingen open, op tweede kerstdag zijn er 115 winkels geopend. Kijk voor de actuele openingstijden per filiaal op de website van Dirk.

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2019 Dirk

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2019 DekaMarkt

Evenals Dirk van den Broek is de DekaMarkt onderdeel van de Detailresult Groep. Er zijn in Nederland 81 DekaMarkt-supermarkten. Op kerstavond 24 december zijn de winkels open tot 19:00 uur. De dag erna (woensdag 25 december 2019) zijn 36 van de 81 winkels open. Op tweede kerstdag (donderdag 26 december 2019) zijn er bijna twee keer zoveel winkels open, namelijk 70 supermarkten. DekaMarkt hanteert in december de slogan 'Samen maken we december betoverend’. Voor de precieze tijden kun je terecht op www.dekamarkt.nl.

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2019 Aldi

In de laatste week van het jaar biedt Aldi een robotstofzuiger, een Bluetooth-speaker en broodtrommels aan. Toch overheerst ook bij de Aldi het feestassortiment met lekker luxe eten. In Nederland zijn er ongeveer 500 Aldi-winkels. Op eerste kerstdag woensdag 25 december zijn er 30 winkels geopend. Op tweede kerstdag donderdag 26 december zijn er maar liefst 350 winkels open. Op de website van Aldi kun je makkelijk zien welke winkels geopend zijn de komende feestdagen en met welke tijden. De openingstijden verschillen per winkel en regio.

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2019 Aldi

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2019 Lidl

In de 428 winkels pakt Lidl uit met het luxe Delicieux-assortiment. Onder meer kerstcrackers, kerstklokbeschuit en kerstboom breekbrood zijn onderdeel van dit assortiment. Maar ook roomkaas, ijstaart en christmas cookies mogen niet ontbreken. Op een handjevol winkels na zijn alle Lidl winkels op eerste kerstdag gesloten en op tweede kerstdag open. De klant kan de openingstijden vinden in de winkel zelf, of op de website van Lidl.

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2019 Lidl

Bezorgtijden boodschappen kerst Picnic 2019

Niet alleen in de supermarkten, maar ook bij boodschappenbezorger Picnic is het gezellig druk rond de feestdagen. In deze periode kunnen de autootjes sneller vol zitten dan normaal, laat de online super weten. "Het is moeilijk te voorspellen hoe snel dit zal gaan. Wil je zeker zijn van een plekje voor jouw boodschappen? Dan raden we je aan om je boodschappen een paar dagen eerder te laten bezorgen." Op 24 en 31 december bezorgt Picnic wat eerder dan normaal. Bestellen kan tot de dag van tevoren tot 11.00 uur 's ochtends. Op 25 en 26 december en 1 januari is Picnic gesloten.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox. Ook in 2020! Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van De Ondernemer.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.