Nieuws Actueel

Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2015: 1e en 2e Paasdag

Rik Nizet 3 april 2015

Pasen 2015 overzicht openingstijden winkeltijden groot

Eerste en Tweede Paasdag gelden volgens de Winkeltijdenwet beide als een zondag. Of winkels dan open mogen zijn wordt bepaald door de gemeente. Een overzicht van de openingstijden van winkels op Goede Vrijdag en Pasen.

Lees ook:Sterrenrestaurant onthult asperge-geheim

Vooral veel meubelboulevards zijn op Paasmaandag geopend. Op Goede Vrijdag moeten winkels om 19.00 uur dicht. Detailhandel Nederland raadt consumenten aan bij twijfel de sites van de winkeliers te raadplegen of goed te letten op de openingstijden die staan vermeld op de deuren van winkels.

Supermarkten

Voor consumenten is het ieder jaar weer een heel gepuzzel om uit te zoeken of hun supermarkt tijdens de paasdagen open is en op welke tijden. Hier volgt een overzicht voor de grootste supermarktketens op Goede Vrijdag (3 april), Paaszaterdag (4 april), 1e Paasdag (zondag 5 april) en 2e Paasdag (maandag 6 april).

Albert Heijn

Alle Albert Heijn winkels zijn geopend op Goede Vrijdag tot 19.00 uur. Op zaterdag zijn de filialen op de reguliere tijden open. Op 1e Paasdag blijven 87 winkels open, 14 winkels in België houden de deuren open, evenals 38 AH to go's. Op 2e Paasdag zijn 516 van de 853 AH-winkels open en 44 AH to go's. In de grote steden waar veel winkels zijn bijvoorbeeld, houdt Albert Heijn niet alle filialen open.

Dirk van den Broek

Maar liefst 90 van de 104 vestigingen van Dirk van den Broek zijn eerste paasdag geopend. Ook op tweede paasdag zijn veel winkels van Dirk open.

Plus

Van de 254 filialen die Plus kent, blijven er maar weinig open in het paasweekend. Tijdens eerste paasdag zijn vrijwel alle Plussupermarkten dicht op een paar uitzonderingen na. Op tweede paasdag is een groot deel van de filialen weer geopend maar de winkels gaan vaak later open en eerder dicht.

Jumbo Supermarkten

Ook van Jumbo Supermarkten zijn op Goede Vrijdag alle winkels open tot 19.00 uur. Op zaterdag voor Pasen zijn alle winkels geopend met reguliere openingstijden. Tijdens 1e Paasdag zijn er veel winkels gesloten, 62 winkels blijven open. De openingstijden variëren tussen 9.00 uur en 18.00 uur. Op 2e Paasdag zijn 276 supermarkten van Jumbo geopend. De openingstijden variëren tussen 10 en 20 uur.LidlLidl past haar openingstijden ook aan tijdens Pasen. Op Goede Vrijdag zijn alle winkels van de Lidl maar tot 19 uur in de avond geopend. De winkels zijn op zaterdag open volgens de reguliere openingstijden. Op zondag zijn een aantal filialen van de Lidl de gehele dag gesloten. Een aantal filialen is wel open, maar heeft de openingstijden aangepast.

C1000

Bij C1000 kunnen de openingstijden op beide paasdagen verschillen. De zelfstandige ondernemers van deze supermarktketen stellen zelf hun openingstijden vast. Op Goede Vrijdag zijn alle winkels in elk geval open tot 19.00 uur. Op 1e Paasdag blijft ongeveer 10 procent van de winkels open en op 2e Paasdag ongeveer de helft van de winkels.EmtéVerschillende Emté-vestigigen openen op 2e Paasdag de deuren. Het overzicht van de openingstijden van de bewuste filialen is hier te zien.