Nieuws Actueel

Paarlberg jr. komt er mee weg

Bram de Vrind 9 oktober 2015

Img 270911 058 online Bild

Max Paarlberg, zoon van de voor witwassen veroordeelde vastgoedhandelaar Jan Dirk Paarlberg, hoeft de boete van een half miljoen euro die hij vorig jaar kreeg van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) toch niet te betalen. De toezichthouder liet vrijdag weten de straf te hebben ingetrokken.

Paarlberg kreeg de straf vanwege de te late melding van een aanzienlijk aandelenbelang in Telegraaf Media Groep (TMG). Hij had volgens de AFM zijn belang van 3,45 procent in het mediabedrijf uiterlijk eind juli 2013 moeten melden, maar deed dat pas eind maart 2014.

De AFM was van mening dat de meldingsplicht bij Paarlberg rustte en had hem al maanden voor het opleggen van de boete om informatie gevraagd. Maar daarop kreeg de toezichthouder geen reactie. Pas nadat de straf was uitgedeeld kwam Paarlberg met informatie over de brug die hem vrij pleitte.

Aandeelhouders zijn sinds begin juli 2013 verplicht een belang van minstens 3 procent in een beursgenoteerd bedrijf te melden. De AFM zoekt nog uit bij wie de meldingsplicht voor de betreffende stukken dan wel ligt.