Nieuws Actueel

Pandeigenaar restaurant Hanninkshof in Enschede wil parkeerplaats aanpassen

Van onze redactie 10 juli 2015

Hanninkshof Charel van Tendeloo

Deze ligt onder de eiken tussen de Usselerhofweg en de Haaksbergerstraat. Roerink, pandeigenaar van Hanninkshof, kocht de parkeerplaats ongeveer een half jaar geleden van de toenmalige eigenaar, een agrariër.

Brinkje Roerink wil er een soort brinkje van maken. "Deze plek, de entree van Usselo, verdient het om mooier te worden", zegt Roerink, eigenaar van De Zuivelhoeve in Twekkelo. Hij heeft landschapsbureau Eelerwoude ingeschakeld en inmiddels ligt er een concept-ontwerp klaar. Dat wordt besproken met de gemeente.

‘Pimpen’"De parkeerplaats ziet er nu een beetje desolaat uit. Dat kan anders", aldus Roerink, die aangeeft liefst alle en anders zoveel mogelijk eiken te behouden. "De meeste bomen zijn er slecht aan toe. Maar Eelerwoude ziet kans ze nog te 'pimpen', zoals ze dat noemen, zodat ze er toch goed bovenop komen. In principe wil ik geen enkele boom daar kwijt, tenzij het niet anders kan."

Financieel inpasbaar Welk soort verharding het brinkje van Hanninkshof krijgt weet Roerink nog niet. Nu bestaat de parkeerplaats uit vastgereden grind. Hij weet evenmin wanneer er wordt begonnen met de herinrichting. "Eerst met de gemeente praten en dan nog kijken of het financieel allemaal goed inpasbaar is." Als Hanninkhof veel gasten heeft kunnen die voor het parkeren in de toekomst mogelijk uitwijken naar de overkant. Daar realiseert Edwin Kist een afscheidscentrum, familiekamers met een aula.

Foto: Charel van Tendeloo