Nieuws Actueel

Paniek om brandwonden zonnebrand Action

Bram de Vrind 23 mei 2014

Action laat zonnebrandolie uit zijn assortiment testen na paniek op social media over brandwonden bij een kind die het middel zou hebben gebruikt.

Het betreffende product wordt door een onafhankelijk onderzoeksbureau getest. "Action staat hierover in nauw contact met de klant en leverancier. Indien de testresultaten hiertoe aanleiding geven zal Action nadere informatie geven of maatregelen nemen", meldt Action in een communiqué.

BrandwondenOp social media gaan sinds woensdag berichten rond naar aanleiding van een vrouw die foto's toont van haar kind met brandwonden. Zij geeft aan dat dit gebeurd zou zijn na gebruik van een bij Action gekochte zonnebrandspray van Garnier. Het gaat om L’Oreal Garnier Ambre Solaire, resisto bambini SPF 30.

Zeer serieus"Action heeft dit bericht van deze klant zeer serieus genomen en daarop meteen met zowel de klant als met de leverancier contact opgenomen", aldus de keten.

Wettelijke eisen"De zonnebrandspray is geproduceerd in april 2012, in 2013 door onze leverancier ingekocht en geleverd aan Action in maart 2014. Daarna is het door Action in het winkelassortiment opgenomen", meldt Action. En: "Onze leverancier heeft schriftelijk verklaard dat het product als goed product, conform wettelijke eisen, ingekocht en verkocht is."

Uit de zon houdenDe keten wijst er tot slot op dat op de verpakking van deze zonnebrandspray wordt geadviseerd baby’s en jonge kinderen uit direct zonlicht te houden.

Hoax?De Hoax-Wijzer die twitteraars op onware verhalen wijst, zet vraagtekens bij het bericht. "Aangezien het kind ernstig verbrand is door de zon, lijkt het erg onwaarschijnlijk dat de ouders hier niet eerder iets van gemerkt hebben, als ze het kind zo regelmatig zouden hebben ingesmeerd. De verantwoordelijkheid ligt hier dus in eerste instantie bij de ouders en niet bij de werkzaamheid van een product."

Momenteel circuleert er op Facebook een bericht omtrent de Garnier zonnebrandcreme te koop bij Action. De foto's... http://t.co/tHL0K66nP4

— De Hoax-Wijzer (@Hoax_Wijzer) 22 mei 2014