Nieuws Actueel

Panorama Rail Restaurant: Haute cuisine op de spoorwegen

Bram de Vrind 27 juli 2015

Panorama rail restaurant trein haut cuisine sterrenchef 335

Genieten van haute cuisine terwijl je het Hollandse polderlandschap aan je voorbij ziet trekken. Vanaf 21 augustus wordt het mogelijk als het nieuwe Panorama Rail Restaurant van start gaat.

De tot restaurant omgebouwde exclusieve trein vertrekt wekelijks vanuit Amsterdam Centraal voor een rondrit door Nederland. Vanuit de keukens van de trein worden de diners geserveerd. De menu's zijn speciaal samengesteld door de Nederlandse sterrenchef Edwin Soumang.

RheingoldHet Panorama Rail Restaurant is een tot restaurant omgebouwde trein met een rijke historie in Europa die start bij de legendarische Trans Europ Express (TEE). De luxueuze internationale trein met de naam 'Rheingold' kende louter plaatsen in de 1e klas, zag in 1957 het levenslicht en verbond onder meer Hoek van Holland met Milaan en Genève.

PanoramakoepelsVanuit glazen panoramakoepels genoten reizigers van het prachtige Rijn- en Alpenlandschap. Het unieke panoramarijtuig en andere 1e klas-restauratierijtuigen vormen nu het Panorama Rail Restaurant.

Afgeschermde compartimentenGasten beleven de culinaire tocht gezeten aan ruime tafels voor twee, vier of zes personen. Het treinrestaurant biedt ook afgeschermde compartimenten voor groepen en is exclusief af te huren voor gezelschappen vanaf dertig personen.

ViergangendinerEen plek in het Panorama Rail Restaurant omvat de rondrit in de historische trein en een uitgebreid viergangendiner. Tickets voor de rit inclusief het diner kosten 125 euro.

DienstregelingHet Panorama Rail Restaurant rijdt tussen de reguliere treinen van NS, Arriva en andere spoorvervoerders. Railpromo en de onafhankelijke infrastructuurbeheerder ProRail hebben daartoe een dienstregeling voor het treinrestaurant opgesteld.

BloembollenveldenVanuit Amsterdam Centraal wordt een vaste, ten minste 2.45 uur durende route gereden via Haarlem, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Gouda en Breukelen. Daarbij worden onder meer de bloembollenvelden bij Lisse en het Groene Hart gepasseerd. Het uitzicht varieert van drukke stadscentra tot uitgestrekte weidegebieden en van historische stadsranden tot moderne industriële complexen.

SterrenchefDe menu’s die in het Panorama Rail Restaurant worden geserveerd zijn gecreëerd door de Nederlandse sterrenchef Edwin Soumang. Een cateringteam onder leiding van Roland Vos van Buitenpoort Catering Amsterdam serveert de diners aan boord van de trein. Het menu wijzigt ieder kwartaal en wordt samengesteld passend bij de tijd van het jaar.