Nieuws Actueel

Participatiemaatschappij Wadinko: 3 miljoen euro voor steun aan mkb-bedrijven

Van onze redactie 21 oktober 2015

Geld bron SXC

De regionale investeringsmaatschappij speelt hiermee in op de groeiende kapitaalbehoefte in het midden- en kleinbedijf. „Juist voor de kleine bedrijven is het moeilijk om krediet te krijgen”, zegt Bernard van Dijk, die bij Wadinko verantwoordelijk is voor de financiën. Wadinko is in staat om niet alleen deel te nemen in bedrijven maar ook geld uit te lenen, omdat het de laatste jaren goed heeft geboerd. Het eigen vermogen steeg de laatste zes jaren met 23 miljoen euro. Dat cijfer wordt imposanter als wordt bedacht dat Wadinko sinds 2010 ook nog 25 miljoen euro moest afboeken op slechtrenderende participaties. Van Dijk: „Wij verstrekken risicokapitaal en dat leidt ook tot afboekingen.”

BanengroeiPrimaire doelstelling van Wadinko is het bevorderen van de werkgelegenheid. Het investeringsbedrijf steekt geld in ondernemingen die sneller groeien dan de eigen winstgevendheid toelaat. In sommige gevallen is het ook bereid om bij te springen ‘om een eenmalig probleem op te lossen’, zoals Van Dijk het uitdrukt. „Aan verliesfinanciering doen we niet, maar soms heeft een in de basis gezond bedrijf een duwtje in de rug nodig om een moeilijke periode door te komen.”

Volgens Van Dijk zijn er sinds 2010 circa zeshonderd banen bij gekomen bij de bedrijven waarin Wadinko deelneemt. „Dan gaat het om 26 bedrijven met in totaal 2.700 werknemers. We hebben dit jaar voor in totaal 12 miljoen euro participaties genomen. Gemiddeld krijgen we zo’n honderd aanvragen per jaar. Het beleid is dat we altijd bereid zijn om uit te stappen als zich een nieuwe aandeelhouder aandient die beter is voor de groei van de onderneming en die bereid is een faire prijs te betalen. We blijven nooit in een bedrijf omdat het zo lekker loopt en dus veel dividend oplevert.”

Talent behoudenWadinko gaat bovendien een traineeprogramma opzetten voor afgestudeerde hbo’ers en wo’ers, meldt Van Dijk: „Op die manier willen we talent behouden voor de regio. We beginnen met tien trainees, die twee jaar lang kunnen werken bij vier bedrijven waarin wij investeren.”