Nieuws Actueel

Partij voor de Dieren Apeldoorn: stop met ei-verspilling

Van onze redactie 2 april 2015

Image 4772481

De partij richt zich met name op de evenementen ei meppen in Hoenderloo en ei gooien in Ugchelen. 'Wij en met ons vele anderen vinden dat dit soort van vermaak niet meer van deze tijd is. Uit respect voor mens, dier en planeet mag voedsel niet worden verspild. Een vriendelijk alternatief voor het gooien met rauwe eieren vinden wij het beschilderen van hardgekookte eieren die daarna nog steeds voor consumptie geschikt zijn. Dit is zelfs in competitievorm te gieten.' Gericht tot de organisatoren van de evenementen: 'Wij zouden het dus een mooi gebaar vinden wanneer u uw maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en tijdens de komende paasdagen en festiviteiten in de toekomst geen activiteiten meer organiseert waarbij onnodig voedsel wordt verspild.'

De organisatoren, de Gouden Klok in Ugchelen en het Oranje Comité Hoenderloo, konden niet inhoudelijk reageren op de bezwaren van de PvdD.

De Partij voor de Dieren protesteerde in Apeldoorn eerder onder meer tegen evenementen waarbij dieren betrokken waren, zoals kamelenraces. Ook had ze al eens het ei gooien in de binnenstad op de korrel.