Nieuws Actueel

Pasen 2015: Meer geld aan paasontbijt

Rik Nizet 3 april 2015

Paasontbijt boterham 335

Nederlanders geven dit jaar naar verwachting meer geld uit als ze inkopen doen voor Pasen. Vooral supermarkten zullen hiervan profiteren.

Overzicht: Openingstijden Pasen 2015Uit onderzoek van bureau Q&A Research & Consultancy komt naar voren dat de bestedingen ongeveer 7 procent hoger zullen liggen dan vorig jaar. Supermarktkoepel CBL zei eerder deze week al een recordomzet voor Pasen te verwachten van 765 miljoen euro. Dat is 2,5 procent meer dan een jaar terug.

PaasontbijtIn bijna 40 procent van de Nederlandse huishoudens staat aankomend weekend een paasontbijt op tafel. Aan deze mensen heeft Q&A gevraagd waar ze de ingrediënten voor het ontbijt verwachten te kopen. Het blijkt dat het grootste gedeelte van het brood, de vleeswaren, de eieren en de kaas in de supers wordt gehaald. Zo'n 38 procent van het brood komt van de bakker en 21 procent van het vlees van de slager.

Andere winkels hebben volgens Q&A minder profijt van de extra bestedingen voor Pasen. Een klein deel van de consumenten gaf wel aan dat zij in het paasweekend een woonboulevard, een tuincentrum of een bouwmarkt willen bezoeken. Aan het onderzoek deden bijna 1800 consumenten mee.