Nieuws Actueel

Passagiers rampvlucht Malaysia Airlines bereikbaar

Bram de Vrind 11 maart 2014

Het mysterie rond de verdwenen vlucht van Malaysia Airlines wordt alleen maar groter. De mobiele telefoons van de passagiers zijn namelijk gewoon bereikbaar.

Wanneer komt papa op Skype?Sprankje hoop vervlogen Opgelost in het grote nietsBoeing 777 spoorloos verdwenenBoeing 777 zond geen noodsignaal uitBoeing 777 zeer betrouwbaarOpgelost in het grote niets

Dat zeggen familieleden van de inzittenden. Vlucht MH370 vertrok zaterdag vanuit Kuala Lumpur naar Beijing, maar kwam daar nooit aan. De International Business Times meldt dat negentien families van passagiers een verklaring hebben ondertekend dat de mobieltjes van de inzittenden nog steeds werken. De telefoons gaan wel over, maar er wordt niet opgenomen.

De zus van een Chinese passagier demonstreerde zondag op tv dat de telefoon van haar broer nog steeds overging door hem tweemaal te bellen.

SatellietenChina heeft tien satellieten ingezet bij de zoektocht naar het verdwenen Maleisische vliegtuig. Dat heeft het Chinese ministerie van Defensie laten weten.De satellieten worden gebruikt voor het zoeken naar het toestel van Malaysia Airlines, maar ook voor het registeren van de weersomstandigheden en de communicatie tijdens de zoekoperaties.Tientallen schepen en vliegtuigen van circa tien landen zoeken naar het vliegtuig dat in het begin van het weekeinde boven de Zuid-Chinese Zee van de radar verdween. In totaal waren er 227 passagiers en 12 bemanningsleden aan boord van het toestel.