Nieuws Actueel

Patrick S. hoort 25 jaar en tbs eisen (video)

Van onze redactie 26 november 2014

De 37-jarige S. uit Spijkenisse werd vorig jaar tot levenslang veroordeeld voor het doden van de 21-jarige Farida Zargar en de 43-jarige Nanda Kerklaan in 2010 en de poging tot moord op een Poolse man een jaar later. Dat was conform de eis van het OM.

Dat het OM deze keer geen levenslang maar een lange celstraf met tbs heeft geëist heeft er mee te maken dat Patrick S. in hoger beroep wél heeft meegewerkt aan een onderzoek van het Pieter Baan Centrum (PBC) naar zijn persoonlijkheid.

Verminderd toerekeningsvatbaar Volgens het PBC is S. verminderd toerekeningsvatbaar. Hij zou een zeer beperkt vermogen hebben zijn eigen gevoelens en die van anderen te begrijpen. Het PBC adviseerde daarom een tbs-behandeling.

Patrick S. staat terecht samen met Tim S. , met wie hij lang 'partners in crime' was. Tegen Tim S. heeft het OM 5 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

De 2 hebben in 2011 volgens het OM samen de Poolse man beroofd en met zeer ernstig hoofdletsel voor dood achtergelaten. Tim S. is vorig jaar door de rechtbank vrijgesproken van het doden van Nanda Kerklaan. Maar Patrick S. heeft verklaard dat Tim S. Kerklaan van haar fiets heeft geslagen op de Malledijk in Spijkenisse.