Nieuws Actueel

Patrick S. hoort strafeis in hoger beroep

Van onze redactie 26 november 2014

DEN HAAG (ANP) - Patrick S. hoort woensdag in hoger beroep of het Openbaar Ministerie opnieuw een levenslange gevangenisstraf tegen hem eist. De 37-jarige S. uit Spijkenisse is vorig jaar tot tot die straf veroordeeld voor de moord op de 21-jarige Farida Zargar en de 43-jarige Nanda Kerklaan in 2010 en de poging tot moord op een Poolse man een jaar later.

Volgens het Pieter Baan Centrum (PBC) is S. verminderd toerekeningsvatbaar. Hij zou een zeer beperkt vermogen hebben zijn eigen gevoelens en die van anderen te begrijpen en heeft zichzelf beschreven als een ,,monster en een beest''. Het PBC adviseert een tbs-behandeling.

Als het gerechtshof in Den Haag waar het hoger beroep dient dat advies overneemt, dan is de kans groot dat de rechter de levenslange gevangenisstraf zal terugdraaien.

Patrick S. staat woensdag terecht samen met Tim S. Volgens Patrick is niet hij maar Tim verantwoordelijk voor de dood van Nanda Kerklaan, die met een stalen staaf van haar fiets werd geslagen op de Malledijk in Spijkenisse. Tim werd daarvoor echter vrijgesproken bij de rechtbank en het OM heeft dat oordeel laten rusten. De moord op Farida, ook in Spijkenisse, heeft Patrick S. bekend.