Nieuws Actueel

Paula Huttenhuis runt samen met haar dochters De Lutte-Hutte

Van onze redactie 15 juli 2015

De Lutte Hutte Lars Smook

Bij het afhaalloket van De Lutte-Hutte treft eigenaresse Paula Huttenhuis-Wiefferink dagelijks gasten die de uitspanning nog niet eerder hebben gezien. Kort gezegd kon ze dankzij een 'ruilhandel' met de gemeente Losser afgelopen jaar met Hemelvaart van start met de verkoop van koffie, thee en ijs. Bovenop een zandheuvel in het Lutterzand, omgeven door berken en dennen, nabij de Dinkel.

Aantrekkingskracht"De gemeente wilde op onze grond graag een nieuw pad aanleggen voor wandelaars en fietsers. De bestaande route was niet meer veilig. In ruil daarvoor mochten wij een van onze bestaande zomerhuisjes uitbouwen met een keukengedeelte en een terras", vertelt Paula. "Konden we eindelijk ook een graantje meepikken van de aantrekkingskracht van dit prachtige natuurgebied. Er gaan hier tal van fietsroutes langs. En in de weekeinden komen hier heel veel wandelaars", laat Paula weten op het terras van haar 'boshuisje'.

Het vinden van een passende naam voor de nieuwe uitdaging nam niet heel veel tijd in beslag. "Lutterzand..., Huttenhuis..., dat was niet zo moeilijk."

Foto: Lars Smook