Nieuws Actueel

Pauze verhoogt productiviteit

Martijn Vervest 13 april 2015

Pauze vrouw koffie groot

Ondernemers moeten stimuleren dat hun personeel een lunchpauze neemt. Die heeft namelijk een positieve impact op de productiviteit en bevordert de gezondheid van de werknemers. Dat concludeert AirConUK uit onderzoek onder 1300 Britse werknemers.Lees ook:Pauze. Wat mag en wat moetWerknemers die rond het midden van de dag geen lunchpauze nemen, werken de rest van de dag langzamer en maken meer fouten dan werknemers die een pauze van tenminste 30 minuten nemen, blijkt uit het onderzoek.Lunchpauze goed voor werksfeer Verder blijkt dat mensen die niet aan hun bureau eten, meer met hun collega’s optrekken en een vriendelijker werksfeer creëren. Werknemers die denken dat zij productiever zijn door geen lunchpauze te nemen en hun lunch aan het bureau op te eten, maken daarentegen meer simpele fouten doordat ze mentale scherpte verliezen. Nog geen kwart neemt voldoende pauzeDe onderzoekers stellen vast dat 23 procent van de werknemers de lunch aan het bureau opat. 18 procent nam zelfs helemaal geen lunch, terwijl 36 procent de lunchpauze niet volledig gebruikte. Slechts 23 procent nam zijn lunchpauze helemaal op. BeeldschermpauzeMaar liefst 41 procent van de ondervraagden laste ook niet de voorziene theepauzes en beeldschermpauzes in. Tevens gaf 28 procent toe zich te irriteren aan de herhaaldelijke werkonderbrekingen die rokende collega’s nemen om een sigaret te kunnen opsteken.“Opgeteld zijn er miljoenen werknemers die geen degelijke lunchpauze nemen,” aldus Jonathan Ratcliffe van AirConUK.Lees verder