Nieuws Actueel

Pechhulp voor ondernemers

Rik Nizet 18 maart 2015

Pechhulp ondernemers middelgroot

Als ondernemer ben je veel onderweg, een auto is hierin van levensbelang. Het is je visitekaartje en een betrouwbaar middel om je van de ene naar de andere plek te bewegen. Mocht het toch een keer voorkomen dat je stil komt te staan is het wel zo prettig dat je direct weer op weg kan worden geholpen. Op het gebied van pechhulp zijn er verschillende mogelijkheden voor ondernemers. Waar moet je op letten bij het kiezen? Wij zetten de verschillende afwegingen voor je op een rij.

Losse pechhulp of bij autoverzekeringJe kunt ervoor kiezen los van je autoverzekering pechhulp af te sluiten. Echter in sommige gevallen kan het voordeliger zijn dit als aanvulling op je autoverzekering af te sluiten. Een verzekeraar waar je een autoverzekering met pechhulp af kunt sluiten is bijvoorbeeld Allianz.

Op naam of kenteken?Als ZZP’er ben jij over het algemeen de enige die in de auto rijdt. Pechhulp op naam is dan voldoende. Ben je MKB’er en rijden er verschillende medewerkers in de auto om naar afspraken te gaan? Dan is het handiger om een pechhulpverzekering op kenteken af te sluiten. De meeste verzekeraars hebben daarvoor een aparte zakelijke pechhulp waarmee je pechhulp op kenteken af kunt sluiten. Bij autoverzekeraar Allianz en Routemobiel sluit je standaard pechhulp af op kenteken.

WoonplaatsWerk je veel lokaal en dus ook veelal lokaal onderweg met de auto? Dan is het verstandig ook pechhulp in je woonplaats af te sluiten. Het risico dat er iets in je woonplaats gebeurd is namelijk groter dan dat je het hele land door rijdt.

Verkeerd tankenEen op de vijf Nederlanders tankt verkeerd. Het komt bij zakelijke auto’s waarschijnlijk nog vaker voor dat er verkeerd wordt getankt omdat medewerkers wisselen tussen eigen en zakelijk auto. Het is niet bij elke pechhulp inbegrepen dat je geholpen wordt met dit probleem. Check van tevoren dus goed of dit ook afgedekt is in de pechhulp die je op het oog hebt.

BuitenlandHet niet afsluiten van een Europese dekking kan tot problemen leiden. Denk er goed over na of je met de auto van de zaak ook op vakantie wilt gaan bijvoorbeeld. Veel ondernemers nemen het risico dat de auto het dan wel blijft doen en komen in de problemen als zij pechhulp nodig hebben.