Nieuws Actueel

Pechtold: Wilders praat ons angst aan

Van onze redactie 16 maart 2015

Image 4810819

,,We moeten ons niet, zeker niet als je Partij voor de Vrijheid heet, op de momenten dat terroristen ons uitdagen, onze eigen vrijheden ontnemen. En dat doet u wel. U wil zelf alles kunnen zeggen, maar u verbiedt een ander z’n religie uit te kunnen voeren. En u neemt het mensen kwalijk, hele bevolkingsgroepen die u discrimineert, dat een enkeling dat geloof misbruikt'', zei Pechtold.

Wegkijkers Wilders wees erop dat de terreurdreiging groter dan ooit is. Maar nog gevaarlijker dan terroristen zijn volgens hem ,,de wegkijkers, de politiek correcte ontkenners, de goedpraters, waarvan u in Nederland de aanvoerder bent'', zei hij tegen Pechtold.

,,Ze hebben ons de oorlog verklaard. U staat in die oorlog aan de verkeerde kant van de streep. U bent de Chamberlain van de Lage Landen. De geschiedenis zal hard over u oordelen.'' De Britse premier Neville Chamberlain sloot in 1938 een akkoord met Hitler waarmee hij dacht oorlog te kunnen voorkomen.

Economie Wilders en Pechtold vielen elkaar ook aan over de economie. Volgens de PVV-leider heeft D66 met steun aan het kabinetsbeleid miljarden aan het buitenland gegeven, miljarden in de zorg weggehaald, de pensioenen verkort en de huren verhoogd. Maar nu wil de partij nog verder bezuinigen, constateerde Wilders.

,,Ik dacht dat ik in de krant had gelezen dat 'ie gevangen was, maar dat is niet zo. Daar staat de terror-oehoe van de Nederlandse politiek'', zei hij. ,,En daar staat de wolf'', reageerde Pechtold, die Wilders een wegloper noemde en zei dat de PVV langs de zijlijn staat en maar wat roeptoetert.