Nieuws Actueel

'Peppermint Company in Enschede zorgt goed voor het inpakpersoneel'

Van onze redactie 25 september 2015

Peppermint company Reinier van Willigen

The Peppermint Company is een van de 27 bedrijven die de gemeente Enschede heeft onderscheiden met het keurmerk Werkpakt 2015. Dit keurmerk geeft aan dat een werkgever serieuze kansen biedt aan mensen die het op de arbeidsmarkt moeilijker hebben dan gemiddeld.

Criteria Een van de criteria waarop werkgevers worden getoetst, is dat minimaal 5 procent van het personeelsbestand moet bestaan uit de doelgroep. Daar is bij The Peppermint Company ruim aan voldaan. Het bedrijf telt 47 medewerkers, van wie 35 uit de doelgroep van het Werkpakt.

Taak Vogel is zeer tevreden over de inspanningen van het Werkplein dat de mensen levert voor het inpakwerk. De 35 medewerkers hebben een arbeidsovereenkomst, maar niet voor onbepaalde duur. Na maximaal 23 maanden stromen zij weer uit en komt via het Werkplein een nieuwe ploeg binnen. "Ik zie het als onze taak om ervoor te zorgen dat mensen hier beter weggaan dan toen ze hier binnenkwamen", stelt Ronny Schurink, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken bij het bedrijf.

LoonwaardeDe werkgever betaalt naar de loonwaarde van deze bijzondere medewerkers. Die wordt op basis van competenties bepaald. De loonwaardemeting wordt door een onafhankelijke instantie uitgevoerd, in opdracht van de gemeente. Het Werkplein/UWV vult de rest van het loon aan. Vogel hoeft qua loonkosten dus niet het volle pond te betalen, maar daar staat tegenover dat hij als werkgever moet zorgen voor goede begeleiding op de werkvloer. "De een heeft het sociaal moeilijk, maar kan en wil graag hard werken. Een ander heeft vanwege zijn medische achtergrond moeite om zich staande te houden in een gewone productieomgeving. Wij zorgen voor een match tussen een werkplek en een persoon, en passen waar nodig de werkzaamheden en de werktijden aan een medewerker aan." Als iemand maar vijf uur per dag kan werken, wordt dat in de organisatie ingepast.

LoonbijdrageVolgens Robin Vogel is iedereen gebaat bij de constructie. "Het gros van de productiemedewerkers die wij via het Werkplein krijgen is zeer gemotiveerd en wil graag werken, maar kan dat niet in een onaangepaste productieomgeving. Wij krijgen een loonbijdrage. En de gemeente betaalt minder aan uitkering."Niet aantrekkelijk Als het Werkplein/UWV financieel niet zou bijspringen, was het voor de Buttonboss Group niet aantrekkelijk om in de productie enkel te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Niet tegen elke prijs nee, want we moeten natuurlijk wel concurrerend blijven. Als ik volledige salarissen zou moeten betalen, dan verdween het inpakwerk naar Roemenië. Daar ben ik heel eerlijk over," zegt Robin Vogel.

Machines Automatisering is geen optie. Ronny Schurink: "We hebben zó veel verschillende producten en verpakkingen, dat je daar onmogelijk allemaal machines voor kunt neerzetten." Slechts twee producten worden geheel machinaal verpakt. Per dag worden op deze machines gemiddeld dertigduizend pepermuntjes gecontroleerd en in wikkels verpakt.

Foto: Reinier van Willigen