Nieuws Actueel

Personeel lozen doe je zo

Jeroen Jansen 29 april 2014

Eén op de tien werknemers is bang dat hij binnen een half jaar zijn huidige baan kwijtraakt. Die angst lijkt terecht, want twee derde van het MKB (67 procent) neemt het liefst morgen nog afscheid van gemiddeld bijna tien procent van de werknemers. Dit blijkt uit de nieuwste MKB Marktmonitor van Unique en TNO. Hierin werden 1.816 ondernemers geïnterviewd over verschillende HR-thema's die momenteel spelen binnen het MKB.

Personeel uitwisselen met andere bedrijvenUit de MKB Marktmonitor blijkt verder dat het MKB het vertrekkende personeel goed wil begeleiden. Bijna één op de vijf werkgevers uit het midden- en kleinbedrijf is daarom bezig met het uitwisselen van personeel met andere bedrijven. Nog eens 22 procent staat hier positief tegenover, maar is er nog niet mee bezig.

Een derde werknemers wil wel ruilen Als werknemers worden gefaciliteerd om te wisselen van baan met iemand binnen een andere organisatie, zou 36 procent van alle werknemers die kans direct aangrijpen, zo blijkt uit het onderzoek.

‘Perspectief bieden is het credo’Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: "Ondanks dat het wat beter gaat met de economie, is het gedwongen laten gaan van werknemers voor veel ondernemers helaas de realiteit. Bijna tien procent is een groot aantal, maar het positieve is dat ondernemers 90 procent van de werknemers wel wil behouden.

Lees verder op BC.nl.