Nieuws Actueel

Peter R. de Vries wordt spelersmakelaar

Merlijn Ensing 30 januari 2014

Peter R. de Vries gaat aan de slag als spelersmakelaar. Samen met zijn zoon Royce en Ajax-icoon Piet Keizer begint hij in Amsterdam het bureau PR Sportmanagement bv. De misdaadjournalist heeft dit donderdag bekendgemaakt.

Het kantoor gaat zich richten op de begeleiding van professionele sporters - met name voetballers - bij het afsluiten van contracten en het realiseren van transfers en totale loopbaanbegeleiding. Peter en Royce de Vries hebben eind 2013 met goed gevolg het KNVB/FIFA-examen voor spelersmakelaar afgelegd en beschikken over de vereiste papieren.

De Vries zegt zich te kunnen voorstellen dat deze stap voor velen een verrassing is. "Maar de mensen die mij goed kennen weten dat ik al 40 jaar meer door sport dan door misdaad gefascineerd ben'', aldus De Vries. "Ik vind het ontzettend leuk dat ik de vaardigheden en ervaringen die ik de afgelopen decennia heb opgedaan juist in deze tak van sport kwijt kan, in nauwe samenwerking met een coryfee als Piet Keizer en mijn zoon, die jurist is en zijn studie hierop gericht heeft.''

Keizer kijkt uit naar de samenwerking met De Vries. "Ik heb heel veel zin om hier aan mee te doen. De filosofie van dit bureau spreekt me enorm aan, niet de snelle, korte klappen, maar de lange termijn. We beginnen dit niet om snel en makkelijk onze slag te slaan, we willen vooral onze voldoening halen uit hoogwaardige dienstverlening waarbij de speler voorop staat, maar wel in samenwerking met coaches en clubs. Ik zelf wil spelers vooral technisch en individueel beter maken. Dat kan in deze setting heel goed'', stelt de oud-voetballer.