Nieuws Actueel

Petra Rekers-Bouwma runt Rustpunt in Tilligte: ‘Het is elke dag weer een verrassing wie erop je pad komt’

Van onze redactie 28 juli 2015

Ijsboerderij t Groot Lennke Lingmont

Jarenlang stond er in de zomermaanden een vrieskist op het erf, vol met verpakte ijsjes. Petra: "Dat trok door de jaren heen altijd wel klanten. En zo nu en dan kwam de vraag of er ook koffie verkrijgbaar was." Pakweg tien jaar geleden nam Petra het stokje over van haar schoonouders en ging ze naast ijsjes ook koffie, thee en frisdrank verkopen. Vijf jaar geleden werd ijsboerderij 't Groot - naar de familie die lang geleden het erf bewoonde - een Rustpunt.

Uitstraling Petra Rekers heeft er met haar man Bennie in de loop der tijd alles aan gedaan om Rustpunt ijsboerderij 't Groot steeds meer uitstraling te geven. Begin dit jaar werd een deel van een schuur op het erf omgetoverd tot een heuse 'winkel'. Met een ijsvitrine, aanrecht, toiletruimte en een comfortabele zithoek voor als gasten binnen willen vertoeven. Eigenaresse Petra is er maar wat trots op. In het toeristische seizoen is ze dan ook zoveel mogelijk open. Petra: "Wat ik geregeld hoor van mensen uit mijn omgeving is dat je voor zo'n Rustpunt altijd maar thuis moet blijven, maar dat vind ik helemaal geen probleem. Het loopt goed en we krijgen zoveel positieve reacties... Dan heb je eer van je werk en kun je alles aan."

Het contact met de mensen die haar Rustpunt komen bezoeken vindt Petra het leukst. "Het is elke dag weer een verrassing wie erop je pad komt. De gesprekken, de verhalen..."

Tastbaar bewijsVan een van die ontmoetingen hangt een tastbaar bewijs aan de muur van haar 'winkel'. Petra: "Zittend bij ons op het terras zie je de kerktoren van Tilligte in de verte. Een heel mooi, rustgevend plaatje, vooral als ook de koeien in de wei aan de overkant van de weg aan het grazen zijn. Een paar jaar geleden zag ik dat een meneer dat tafereel aan het schilderen was. Hij wilde de aquarel eigenlijk meenemen naar huis, maar toen ik hem beloofde dat ik zijn werk bij mij in de zaak zou ophangen, mocht ik het hebben."

AssistentieOp momenten dat het druk is krijgt Petra assistentie van haar dochters Daniëlle (16) en Jessica (14), die als het echt nodig is de 'toko' ook met z'n tweetjes kunnen runnen. Petra: "Het kan gebeuren dat het terras zo opeens vol is en dan heb je even meer handen nodig. Vooral in het weekeinde wil dat nog wel eens gebeuren."

Openingstijden: van april tot en met oktober dagelijks open van 10.00 tot circa 21.00 uur. Groepen wordt aangeraden vooraf even te bellen.

Foto: Lenneke Lingmont