Nieuws Actueel

Pharrell Williams en G-Star 'matchen'

De Amerikaanse zanger Pharrell Williams is mede-eigenaar geworden van het Amsterdamse jeansmerk G-Star Raw. Dat schrijft het Parool.

Astrid Ottens 10 februari 2016

Pharell williams g star

In zijn nieuwe rol zal Williams meewerken aan toekomstige collecties van het modebedrijf, dat in 1989 werd opgericht in Amsterdam. Wat de Amerikaanse ster, bekend van hits als Happy en Get Lucky, precies gaat doen, wil het bedrijf nog niet zeggen.

AfvalWilliams zelf zegt in een persbericht te willen samenwerken met G-Star omdat het een bedrijf is 'dat onafhankelijk tegen dingen aankijkt en vooruit denkt'. "Ik denk dat ze het bepalende jeansmerk van de 21ste eeuw zullen worden. Ik verheug me erop deel uit te maken van die missie."

De zanger werkt al langer samen met G-Star. Twee jaar geleden ging hij met zijn bedrijf Bionic Yarn een samenwerking aan met het denimlabel. Die samenwerking resulteerde in een speciale lijn: RAW for the Oceans, waarbij kleding werd gemaakt van afval uit de oceanen.

VonkVolgens G-Star is de vonk tijdens die samenwerking overgeslagen. "In die twee jaar was er veel contact tussen Pharrell en G-Star. Tijdens meetings bleken de visies goed te matchen. Zodoende werd er gekeken of Pharrell niet wat meer kon doen voor ons merk. Dat is een beetje uit de hand gelopen, op een goede manier", aldus een woordvoerster.

De woordvoerster wilde geen financiële details over de deal naar buiten brengen, maar zei wel dat Pharrell de spijkerbroeken ook zal gaan dragen. "We zijn ontzettend blij dat Pharrell deel is van de G-Star familie."