Nieuws Actueel

Philip Morris plat

Rik Nizet 9 januari 2014

Personeelsleden van sigarettenfabrikant Philip Morris hebben donderdag het werk neergelegd. Dat meldden de betrokken vakbonden CNV en FNV Bondgenoten donderdag.

De werknemers van Philip Morris voeren actie voor een betere cao. Philip Morris weigert vooralsnog op de eisen van het personeel en de bonden in te gaan. CNV stelde het bedrijf eerder een ultimatum, dat donderdagochtend om 06.00 uur afliep. De bond eist verbetering van de arbeidsvoorwaarden waaronder een loonsverhoging, een compensatie voor de pensioenverslechtering en betere afspraken voor flexwerkers.

StakingsactiesPhilip Morris liet in een reactie weten de aangekondigde stakingsacties te betreuren. "Philip Morris Holland behoort op dit moment tot de top 10 van het Nederlandse bedrijfsleven, voor wat betreft beloning en pensioenregeling voor haar werknemers'', stelde de onderneming. De eisen van de vakbonden, die neer zouden komen op een verhoging van salaris en andere vergoedingen van bijna 11 procent, zijn wat Philip Morris betreft "onmogelijk te accepteren en onhoudbaar''.

OnderhandelenDe onderneming zegt wel bereid te zijn om verder te onderhandelen met de vakbonden en hoopt dat alsnog ,,een redelijk resultaat'' kan worden bereikt.

Bij Philip Morris in Bergen op Zoom werken ongeveer 1500 mensen.