Nieuws Actueel

Philipp Plein mikt op klant met creditcard zonder limiet

De Eindhovense Hooghuisstraat krijgt er met een brandstore van Philipp Plein een winkel in het absolute topsegment bij. De prijzen van kleding van het Duitse modemerk lopen tot in de tienduizenden euro's. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Diede Hoekstra | Foto: ANP 2 november 2016

Fashion 1065

Pinnen, cash of een hypotheek? Het zou niet eens zo'n gekke vraag zijn bij de kassa van Philipp Plein. Bij het exclusieve modemerk dat volgend jaar een winkel aan de Hooghuisstraat in Eindhoven opent, gaan jassen voor de prijs van een dikke Mercedes over de toonbank.

De toekomstige uitbaatster Gerry van Herwijnen moet er een beetje om lachen. "Ja, onze duurste jas kost inderdaad 50.000 euro. Maar dan heb je het over de topstukken waar er maar een paar van gemaakt zijn. We hebben ook al een leren jas voor 2.500 euro."

Volgens Van Herwijnen, tevens eigenaresse van de exclusieve winkel Jaguar aan de overkant, is Philipp Plein het snelst groeiende modemerk in het topsegment. "We verkopen het ook al een tijdje bij Jaguar."

JaguarPhilipp Plein is een Duitse mode-ontwerper die sinds 2004 actief is. In Nederland heeft het merk al winkels in Amsterdam en Rotterdam. Van Herwijnen: "Ze zochten ook een exploitant voor een winkel in het zuiden van het land. Omdat wij met Jaguar al de grootste afnemer zijn, viel de keuze op ons." In de nieuwe winkel gaat Van Herwijnen vanaf februari de complete collectie van Philipp Plein verkopen. Kleding, schoenen en accessoires voor heren, dames en kinderen. In de nieuwste collectie pronken een Superman T-shirt van net geen 600 euro en een paar sneakers van dik 2.000 euro. Een jasje van bont, zijde en krokodillenleer staat voor 16.500 euro op de website. Volgens Van Herwijnen zijn in veel kledingstukken Swarovski-stenen verwerkt. "Hoe meer stenen, hoe duurder de kleding."

De komende maanden wordt de winkel aan de Hooghuisstraat ingericht volgens de maatstaven van Philipp Plein. "De uitstraling van alle winkels moet hetzelfde zijn", aldus Van Herwijnen. "Ook de Eindhovense winkel krijgt dus als absolute blikvanger de bekende grote Swarovski-schedel bij de ingang."

CreditcardDat Philipp Plein een winkel in Eindhoven opent mag gerust bijzonder genoemd worden. De meeste merken in het topsegment beperken zich tot wereldsteden zoals Amsterdam en Antwerpen. Volgens Van Herwijnen is de kracht van Philipp Plein dat het merk een brede doelgroep aanspreekt. "De collectie is heel gevarieerd. Kleding met drukke prints maar ook ingetogen jasjes voor de zakelijke markt."

Één overeenkomst hebben de meeste klanten van het merk overigens wel. Een creditcard zonder limiet.