Nieuws Actueel

Philips en Mediq staan samen sterk

Lotte Grimberg 20 november 2014

Philips slaat de handen ineen met Medisch Service Nederland, onderdeel van medisch toeleverancier Mediq, voor de levering van echo-apparatuur aan huisartsenpraktijken. Dat maakte het elektronicaconcern donderdag bekend. Financiële details over de overeenkomst werden niet vermeld.

HuisartsenVoor Philips, dat zijn beeldvormingsapparatuur tot dusver vooral leverde aan ziekenhuizen, betekent de samenwerking een nieuwe stap in de eerstelijnszorg in Nederland. Medisch Service Nederland heeft al wel ruime ervaring in die markt. Het bedrijf, dat sinds 2011 deel uitmaakt van Mediq, levert al meer dan twintig jaar medische verbruiksmiddelen, instrumenten en apparatuur aan onder meer huisartsen en verloskundigen.

BuikstreekEchoscopie speelt volgens Philips ook in de huisartsenpraktijk een steeds belangrijkere rol bij het vaststellen van ziektes, bijvoorbeeld bij onderzoek in de buikstreek. "We zien bij huisartsen een toenemende behoefte om medische beeldvorming in te zetten in hun praktijk om zo de kwaliteit en efficiëntie van hun dienstverlening te verhogen'', zei directeur Henk Valk van Philips Healthcare Benelux.

OndersteunenBehalve de apparatuur zelf gaan Philips en Mediq ook samen onderhoud en trainingen verzorgen. "Met deze samenwerking en de dienstverlening die we hebben ontwikkeld kunnen we huisartsen optimaal ondersteunen'', aldus Valk.