Nieuws Actueel

Philips-top ziet af van bonussen na 'teleurstellend' jaar

De bestuurders en commissarissen van medisch technologiebedrijf Philips zien af van hun bonussen over vorig jaar. Dat doen ze na een volgens topman Roy Jakobs zeer teleurstellend jaar. Daarin bleef er gedoe met de slaapapneu-apparaten en had Philips nog altijd problemen in de leveringsketen. Jakobs heeft in oktober en vorige maand ontslagrondes en een reorganisatie aangekondigd waardoor in totaal 10.000 banen verdwijnen de komende jaren.

ANP 21 februari 2023

ANP210223065 1

Philips-bestuurders hebben normaal gesproken recht op een bonus in cash, maar ook een bonus in aandelen die over een langere termijn geldt. Van beide bonussen ziet de top van het bedrijf af. Vorig jaar was er veel kritiek van aandeelhouders op het beloningsbeleid van Philips, waar ook toen al problemen speelden met slaapapneu-apparaten en leveringsproblemen. Het bedrijf zegt daar van geleerd te hebben en na gesprekken met aandeelhouders tot zijn beslissing te zijn gekomen.

De in oktober aangetreden Jakobs krijgt overigens een basissalaris van 1,2 miljoen euro. Dat is minder dan de 1,325 miljoen euro die zijn voorganger Frans van Houten verdiende.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws