Nieuws Actueel

Picnic is onderdeel van milieu-initiatief

De Amersfoortse internetsupermarkt Picnic maakt sinds gisteren deel uit van het initiatief Green Deal ZES (Zero Emission Stadslogistiek). Dat is een initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu, om in 2025 bij transporten te zorgen voor minder bewegingen en minder emissies. Picnic bezorgt met compacte, elektrische autootjes, zo schrijft het AD.

Peter Schong 15 juli 2016

Picnic 1065 3

Deelnemers aan de Green Deal ZES testen niet alleen nieuwe praktische logistieke oplossingen uit, maar ook combinaties van nieuwe technologieën, publiek-private samenwerkingen en aangepaste regelgeving. Green Deal ZES won onlangs op de Innovation Expo in Amsterdam de Green Deal Awards 2016.

De deelnemers aan de Green Deal ZES onderzoeken via regionale pilots hoe het transport beter georganiseerd kan worden, hoe nieuwe voertuigtechnologie toegepast kan worden en welke innovatieve logistieke oplossingen verder uitgewerkt moeten worden. De deelnemende overheden onderzoeken hoe daarvoor meer ruimte gemaakt kan worden in beleid en bij de regelgeving.

Picnic bekijkt of ze ook voor andere partijen kunnen bezorgen of ophalen. Dat zou het het aantal vervoersbewegingen verder reduceren, aldus mede-oprichter Joris Beckers.