Nieuws Actueel

Pier Scheveningen: Haute cuisine in reuzenrad

Rik Nizet 18 februari 2015

Een 42 meter hoog reuzenrad moet vanaf de zomer dé publiekstrekker worden van de Pier in Scheveningen, die in 2013 failliet ging. Dat schrijft het AD. Bezoekers van het reuzenrad kunnen niet alleen rondjes draaien, maar ook op hoogte een hapje eten.Pier deze zomer openPier wordt goedkoop hotel

Elke cabine herbergt een tafel en zes zitplaatsen. Het rad kan het hele jaar draaien, maar eigenaar KondorWessels Vastgoed weet nog niet of de attractie ook buiten het seizoen opengaat. Het reuzenrad is een erfenis uit het verleden. De vorige eigenaar Van der Valk was al langer van plan een reuzenrad op de pier te zetten.

Santa Monica De Vereniging van Scheveningse Strandpaviljoenhouders reageert enthousiast op het initiatief en verwijst naar de beroemde pier in Santa Monica, Californië, die ook een reuzenrad heeft. Ook het gemeentebestuur van Den Haag is positief over het plan.Deze zomerMensen kunnen komende zomer weer over de Pier in Scheveningen lopen, als het opknappen volgens plan verloopt. Dat zeiden de nieuwe eigenaren in december tijdens een rondleiding voor de pers. Hotelbedrijf DanZep en vastgoedbedrijf KondorWessels kochten het beroemde bouwwerk onlangs voor 3 miljoen euro. Hoe de vernieuwde Pier er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. De eigenaren willen hun plannen in de komende vijf jaar stap voor stap uitwerken. Ze hebben ideeën genoeg: misschien komen er recreatiewoningen, een reuzenrad of een hotel. Wellicht komt er ook een extra ingang, zodat mensen vanaf het strand makkelijker op de Pier kunnen komen.