Nieuws Actueel

Pier zoekt creatieve ondernemers

Bram de Vrind 18 maart 2015

Pier scheveningen groot ondernemers 335

De nieuwe eigenaars van de Pier zoeken creatieve ondernemers om Scheveningens bekendste landmark weer tot leven te wekken. Het bouwwerk wordt als 'internationale hotspot op zee' in de etalage gezet.

Pier deze zomer weer openVan der Valk liet Pier creperen

De nu nog verlaten maar straks volledig vernieuwde Pier gaat dit jaar na een grondige verbouwing weer open voor het grote publiek. "De Pier wordt een internationale hotspot op zee met een grote diversiteit aan eigentijdse en vernieuwende concepten. Denk bijvoorbeeld aan food trucks en horeca stands maar ook aan kunst & cultuur, festivals, evenementen en (pop-up) winkels", melden de eigenaars in een persbericht.

Laatste unitsVoor de laatste beschikbare units maken gedreven en vernieuwende ondernemers kans om onderdeel te worden van het horeca, retail of andere aanbod op de Pier.

Uniek centrumDe Pier domineert sinds 1901 het kustbeeld van Scheveningen. Met een volledig nieuwe invulling en na een grondige verbouwing wordt de Pier in 2015 weer geopend voor het grote publiek. Volgens Marius van der Werff, namens De Pier, wordt de Pier niet alleen gered maar ook 'omgetoverd tot een uniek centrum voor een internationaal en gevarieerd publiek'.

Haute fritureDe Pier krijgt volgens de eigenaars een een grote diversiteit aan eigentijdse en vernieuwende concepten. "Bestaande en kersverse ondernemers kunnen in De Pier hun hart ophalen met een wereld aan mogelijkheden op het gebied van creatieve en innovatieve concepten; van haute friture en juice bars tot pop-up en experience stores."

Geïnteresseerde ondernemers kunnen tot 1 april 2015 hun plan inzenden.

De Pier van Scheveningen gaat weer open from depierscheveningen on Vimeo.