Nieuws Actueel

Piloten Lufthansa staken weer

Martijn Vervest 20 oktober 2014

Door de pilotenstaking bij Lufthansa worden de komende 2 dagen 1000 tot 1500 vluchten geannuleerd. Dat maakte Lufthansa maandag bekend. De annuleringen komen bovenop de duizenden vluchten die de Duitse luchtvaartmaatschappij eerder dit jaar al moest schrappen door werkonderbrekingen.

De piloten zijn in conflict met het bestuur van het luchtvaartconcern over bezuinigingsplannen, waarbij onder meer de pensioenleeftijd wordt verhoogd. De vliegers van de langeafstandsvluchten leggen dinsdag het werk neer tussen 06.00 uur en 23.59 uur. De korte tot middellange afstanden worden getroffen tussen maandag 13.00 uur en dinsdag 23.59 uur. De staking betreft vooral vluchten die worden uitgevoerd met Airbus 320- en Boeing 747-toestellen.

Middellange afstandsvluchtenLufthansa denkt dat een derde van de korte tot middellange afstandsvluchten kan doorgaan. Dat komt neer op zo'n 700 vluchten.

Eerdere acties van de piloten troffen het Europese verkeer van Lufthansa en dat van budgetdochter Germanwings. De serie stakingen is de langste ooit in de geschiedenis van het luchtvaartconcern.

PilotenstakingReizigers op Schiphol hoeven zich geen zorgen te maken over eventuele gevolgen van de Duitse pilotenstaking. "Er is hier weinig van te merken", liet een woordvoerder maandag weten.

Lufthansa zei eerder de acties "niet te begrijpen" en noemde ze buiten proporties. Volgens de vakbond Vereinigung Cockpit is Lufthansa niet bereid tot enig compromis.