Nieuws Actueel

Pinautomaten Rabobank zaterdag niet bijgevuld

Van onze redactie 26 december 2014

Een woordvoerder van CNV wilde niet zeggen hoe de acties eruit gaan zien. Tot de mogelijkheden behoort het niet bijvullen van pinautomaten, aldus de zegsman. CNV komt samen met FNV Transport & Logistiek vrijdagavond met een verklaring over de vorm van de acties.

Ultimatum De acties volgen op het verlopen van het ultimatum dat CNV en FNV hadden gesteld aan de directie van Brink's voor een goed sociaal plan voor de ontslagen werknemers. Dat ultimatum liep woensdagnacht af, zonder dat Brink's iets van zich liet horen. De ontslagen werden in oktober aangekondigd.

Woensdag werd bekend dat de Amerikaanse geldtransporteur zich terugtrekt uit Nederland. Het Nederlandse dochterbedrijf is verkocht aan een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van onder meer het personeel en de klanten. Brink's Nederland gaat daardoor zelfstandig verder.

Rabobank Brink's raakt zijn huidige grootste klant Rabobank kwijt, die volgend jaar overstapt naar Geld Service Nederland (GSN). Momenteel lopen er nog steeds gesprekken met betrokken partijen om medewerkers van Brink’s onder te brengen bij GSN of andere aanbieders.

Het voormalige moederbedrijf was niet langer bereid om geld te investeren in Brink’s Nederland. De Nederlandse directie heeft toen bedongen dat de onderneming wordt losgemaakt van het moederbedrijf. Door de oprichting van de stichting en met de overdracht van de aandelen is dit verwezenlijkt, aldus de onderneming.