Nieuws Actueel

Plannen voor stadsbrouwerij in Enschedese Menistenkerk

Van onze redactie 23 februari 2015

In de Menistenkerk zat laatstelijk discotheek Revelation. Mutter en Zoutman hopen op 1 mei de sleutel te krijgen, waarna ze na een ingrijpende verbouwing aan de slag hopen te gaan. Het tweetal is inmiddels de eerste gesprekken aangegaan met brouwerijen die zich toeleggen op speciaalbieren. Ze denken er aan om een brouwmeester aan te stellen. Dit ondanks het feit dat hun stadsbrouwerij geen enorme capaciteit krijgt, maar kleinschalig blijft. Echter wel met professionele ketels en lagertanks.

Biergarten

De brouwerij moet komen in het lager gelegen rechterdeel van de kerk. De horeca links ernaast, doorlopend naar achteren. Aan de achterzijde is ruimte voor een biertuin, een Biergarten zoals de Duitsers zeggen. Mutter, die tevens restaurant Het Kostershoes runt, zou de tuin achter die horecagelegenheid verder willen laten doorlopen.

Het brouwhuis wordt voorzien van de bijbehorende installaties en gist- en klaringskuipen. Mutter en Zoutman denken aan rondleidingen, bierproeverijen, maar mogelijk ook aan workshops bierbrouwen. En: ze overwegen amateurbrouwers de gelegenheid te geven in de toekomstige stadsbrouwerij een speciaalbier te maken.

Foto: Ton Mutter en Sander Zoutman willen samen een stadsbrouwerij beginnen in de Menistenkerk in Enschede. (Frans Nikkels)