Nieuws Actueel

Plastics-divisie op de beurs

Lotte Grimberg 18 september 2014

Het Duitse chemie- en farmacieconcern Bayer brengt zijn plastics-divisie naar de beurs en gaat zich richten op de farmacie-activiteiten voor mens en dier en de productie van landbouwchemicaliën. Dat maakte Bayer donderdag bekend.

VergaderenZakenkrant The Wall Street Journal meldde eerder op basis van bronnen al dat Bayer de divisie zou willen afstoten. Volgens Bayer is het besluit om de divisie MaterialScience naar de beurs te brengen op een bestuursvergadering op 2 september genomen. Donderdag zal de raad van toezicht vergaderen over het voornemen. Later zal meer informatie naar buiten worden gebracht.

LaptopsHet plastics-onderdeel van Bayer maakt producten die onder meer worden gebruikt in laptops, huizen, auto's en het interieur van treinen. Analisten schatten de waarde van het onderdeel op circa 7,7 miljard euro. De omzet van de divisie bedroeg vorig jaar 11,2 miljard euro.

Moniale nummer 2Bayer wordt sinds 2010 geleid door de Nederlander Marijn Dekkers. In mei werd bekend dat Bayer de consumentendivisie van de Amerikaanse farmaceut Merck overneemt voor 14,2 miljard dollar in contanten. Bayer wordt met de overname de mondiale nummer 2 als het gaat om de verkoop van middelen waarvoor geen recepten nodig zijn.