Nieuws Actueel

Plus Almelo eerste met zelfscan methode

Plus Eskerplein opent dinsdag na twee weken verbouwen de deuren. Volgens eigenaar Richard Schuldink is het filiaal de eerste in Almelo die gebruik maakt van de zelfscanmethode.

Van onze redactie 10 november 2015

Eskerpleinemielmuijderman

„We hebben het ingevoerd om service te bieden aan de klant. Maar we hebben het zeker niet gedaan om personeel te besparen. Want voor de caissières heeft dit geen gevolgen, er blijven altijd mensen nodig voor controle en de kassa’s zelf.” Voor de zelfscan is geen klantenpas nodig. „Bij binnenkomst licht de scanner op en iedereen kan er dan mee aan de slag. Het systeem geeft eens in de zoveel tijd steekproefsgewijs een scherm aan, dat vervolgens wordt gecontroleerd of alle producten gescand zijn”, voegt Schuldink toe

DigitaalDat de Plus op het gebied van extra service een stap vooruit zet blijkt uit andere ontwikkelingen. De super maakt het mogelijk om de boodschappen online via de landelijke website te bestellen, vervolgens op te laten halen of te laten bezorgen. „Het betalen doe je achteraf bij levering van de boodschappen die je hebt besteld”, vertelt Schuldink.

OntwikkelingenDe groenteboer ontpopt zich als wijnkenner en helpt via een touchscreen bij de beslissing welke wijn het best bij welk gerecht past. Net als de vernieuwde Plus Van Limbeek elders in de stad maakt de Plus Eskerplein gebruik van LED verlichting, recyclebare draagtassen en voortaan een uitgebreider assortiment met onder andere Fairtrade producten.

De opening is dinsdagavond om 18.00 uur nadat de winkel sinds woensdag 28 oktober dicht is geweest. Bij de opening kunnen klanten hapjes proeven die ter plekke worden bereid.

Foto: Eskerplein (Emiel Muijderman)