Nieuws Actueel

Plus groeit harder dan de markt

Caroline Spilt 8 juli 2015

Supermarkt plus winkel groot

Supermarktbedrijf PLUS heeft een goed halfjaar achter de rug. De omzet in de eerste 26 weken van het jaar groeide met 5,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee groeide de onderneming flink harder dan de markt, die gemiddeld een plus van 1,9 procent liet zien. Dat maakte PLUS woensdag bekend, zonder een omzetbedrag te noemen.

Het bedrijf claimt inmiddels een marktaandeel te hebben van 6,1 procent. Een jaar geleden was dat nog 5,9 procent. Daarmee is PLUS, zeker ten opzichte van Albert Heijn en Jumbo, nog wel een relatief kleine speler op de Nederlandse markt.

PLUS heeft inmiddels 259 supermarkten.

Dalende winstHet supermarktbedrijf rapporteerde in maart dat de omzet over 2014 met 3 procent was toegenomen en voor het eerst boven de 2 miljard euro was uitgekomen. De winst daalde wel met ruim een vijfde tot 5,7 miljoen euro. Dat kwam met name doordat Spar, waarin PLUS een belang heeft van 45 procent, eenmalige kosten moest maken voor de sluiting van een distributiecentrum in Alkmaar. De operationele winst voor rente, belastingen en afschrijvingen steeg met 5 procent tot 82,4 miljoen euro.