Nieuws Actueel

Politie Den Haag toonde foto van onschuldige

Van onze redactie 15 april 2015

Image 4850161

De politie toonde dinsdag in het regionale opsporingsprogramma Team West een pasfoto van iemand die zich aan identiteitsfraude schuldig zou hebben gemaakt. De man had met valse persoonsgegevens een opslagruimte gehuurd in een loods in Wateringen. Deze loods met opslag-units werd eerder dit jaar door brand verwoest. Tijdens het onderzoek naar de brand bleek dat een van de huurders zich had gelegitimeerd met een kopie van een vals paspoort.

Limburg Nadat de politie de pasfoto dinsdagavond had getoond, bleek al snel dat de man op de foto niets met het valse paspoort te maken had en ook niet de huurder was. Een redacteur van Omroep West achterhaalde via internet de man die op de foto stond en die in Limburg blijkt te wonen.

De politie in Den Haag denkt dat de foto voor het valse paspoort van internet is gehaald. Volgens de politie gaat de Limburger aangifte doen wegens internet-fraude.

Een politiewoordvoerster zei dat de man voor zover bekend geen klacht of schadeclaim gaat indienen tegen de politie. De politie betreurt de zaak en heeft inmiddels excuses aangeboden.