Nieuws Actueel

Politie doekt vraagbaak dierenwelzijn op

Van onze redactie 3 februari 2015

Aanvankelijk zouden er vijfhonderd fulltime dierenagenten komen. Inmiddels is dat aantal naar beneden bijgesteld en worden agenten opgeleid tot 'taakaccenthouder', waarbij de jacht op dierenbeulen onderdeel is van het takenpakket. Van de 160 dierenagenten krijgt bijna de helft nauwelijks tijd om af te gaan op meldingen van mishandelde en verwaarloosde dieren, zegt directeur van de Dierenbescherming, Frank Dales. Volgens Dales raakt hun werk ,,ondergesneeuwd" door de personele reorganisaties van de Nationale Politie. Hij wil dat er een vastgestelde tijd komt voor agenten om de dierenbeulen op te sporen. ,,Nu is daar niets over afgesproken en dat gaat ten koste van de aanpak van dierenleed", verklaart Dales tegenover De Persdienst.

Volgens PVV-Kamerlid Dion Graus, die zich van meet af aan hardmaakte voor de komst van de dierenpolitie, krijgen dierenbeulen vrij spel. Hij kaart het onderwerp binnenkort aan in de Tweede Kamer.

De Nationale Politie stelt dat inzet van dierenagenten ,,sterk wisselt en afhankelijk is van het werkaanbod en prioriteiten".