Nieuws Actueel

Politie: gewapende man Groningen geen jihadist (video)

Van onze redactie 25 januari 2015

,,Er is zodoende geen enkele aanwijzing voor een incident dat met terreur of jihadisme te maken heeft. De man kwam verward over", zo laat de politie weten op basis van een eerste onderzoek.Bij de politie was zondagmiddag een melding binnengekomen dat een man met grote messen liep te zwaaien tussen het Centraal Station en het Groninger Museum. Hij zou proberen daarmee mensen aan te vallen.

Agenten achtervolgden de man en losten een waarschuwingsschot, waar hij niet op reageerde. Daarna werd gericht op de man geschoten. Hij kwam in het water bij het museum terecht. Toen agenten hem uit het water haalden, bleek hij te zijn overleden. Reanimatie mocht niet meer baten.

Messen Wie de man is en waarom hij met de messen rondliep, wordt nog onderzocht. Volgens een politiewoordvoerder staat ook de doodsoorzaak nog niet vast. Het gebied rond het Groninger Museum is afgezet.

De politie vraagt mensen die door de man zijn bedreigd, zich te melden. Dat kan van belang zijn voor het onderzoek en voor eventuele slachtofferhulp.