Nieuws Actueel

Politie-invallen in regio Nijmegen in verband met ontvoeringen en hennep

Van onze redactie 13 januari 2015

De invallen waren bij 5 woningen en 2 bedrijfspanden in Beuningen en Nijmegen. In het laatste geval betrof het café 't Woaterkwartiertje aan de Voorstadslaan.

Hennepkwekerij Volgens een politiewoordvoerder heeft de operatie te maken met het oprollen van een grote hennepkwekerij in Dodewaard op 21 oktober jongstleden. In een loods op een industrieterrein vond de politie daar 17.388 stekjes en 280 moederplanten.

Ook stuitten agenten in 2 busjes op 5.376 wietplanten, die klaarstonden voor de verkoop. Er werden toen 6 Nijmegenaren opgepakt in de leeftijd van 28 tot 58 jaar. Die zitten allemaal nog vast.

2 ontvoeringen Kort na het ontmantelen van de henneploods vonden in Nijmegen 2 ontvoeringen plaats die volgens de politie met deze zaak verbonden zijn. Op 24 oktober werd op de Waterstraat een vrouw in een auto getrokken. Ze moest haar woning in dezelfde straat aanwijzen. Op 1 november werd een 20-jarige man een auto ingetrokken op de Lijnbaanstraat.

Geld In Nijmegen doen hardnekkige geruchten de ronde dat de ontvoerders op zoek waren naar een grote som geld, wat te maken zou hebben met de hennepkwekerij in Dodewaard.

Politie doet inval bij café t Waterkwartierje ivm ontvoeringen Nijmegen en wietkwekerij Dodewaard. #dgpic.twitter.com/UYIwUnkGaz

— Harm Graat (@HarmGraat) January 13, 2015

Politie deed vanmorgen op 7 locaties invallen in Nijmegen, Lent en Groesbeek ivm drugszaak. #dgpic.twitter.com/rOyY3XTH9d

— Harm Graat (@HarmGraat) January 13, 2015