Nieuws Actueel

Politie Suriname laat beelden van liquidatie zien

Van onze redactie 2 maart 2015

Image 4790497

De politie hoopt door de verspreiding van de beelden meer informatie over de daders te krijgen, aldus een woordvoerder.

Op het filmpje van ongeveer 30 seconden is te zien dat twee mannen in de nacht van zondag op maandag de bar-dancing Shisha inlopen en P. van zeer dichtbij neerschieten. Hij zat midden in de bar op een barkruk aan een hoge tafel waar hij in gesprek was met een andere man.

De 2 mannen liepen vlak achter elkaar de bar in. Binnen vijf seconden was de daad gepleegd en renden de daders weer naar buiten. De gesprekspartner die vlakbij P. zat, kon wegrennen en liep alleen een schampschot op. De liquidatie werd gepleegd rond 03.30 uur.

Doelwit P. was in oktober waarschijnlijk al doelwit toen schutters het vuur openden in café De Zon in Amsterdam. Twee mensen raakten toen gewond tijdens die wilde schietpartij. P. wordt gezien als een van de vermoedelijke moordenaars van Najeb Bouhbouh. Hij werd in 2012 doodgeschoten voor het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen. Die moord was een startpunt in de nog altijd voortdurende onderwereldoorlog in Amsterdam, die definitief in de hoofdstad ontbrandde met de grote schietpartij in de Staatsliedenbuurt.

Bouhbouh was een goede vriend van de crimineel Gwenette Martha, die in mei zelf werd geliquideerd in Amstelveen. Een verdwenen partij drugs in Antwerpen was in 2012 de 'trigger' voor de ruzie tussen groepen criminelen.