Nieuws Actueel

Politie te gretig bij inval zaak-Nicole

Van onze redactie 6 maart 2015

Image 4796101

In de laptop van Helmonder Jos de G. vond de politie onder andere een brief aan zijn ex-vriendin over een verkrachting in 2000. Ook werd een doos met papieren en aantekeningen meegenomen over zijn tbs. De politie mag de privacygevoelige informatie alleen bij uitzondering gebruiken als die nodig is voor het bewijs tegen de verdachte. Dat was niet aan de orde omdat de brieven en aantekeningen gaan over een eerdere veroordeling, aldus de rechter.

Advocaat Job Knoester denkt dat de politie er niet bij heeft stilgestaan dat het gaat om vertrouwelijk informatie. Hij wilde vrijdag nog niet vooruitlopen op consequenties voor de strafzaak tegen Jos de G.

Tbs’er de G. (47) werd begin vorig jaar aangehouden voor de verkrachting en de dood van de 15-jarige Nicole van den Hurk, inmiddels meer dan 19 jaar geleden. Zijn DNA is aangetroffen in sporen die destijds op het lichaam van het meisje werden gevonden.

Nicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar een bijbaantje in een supermarkt. Op 22 november 1995 werd ze vermoord en vermoedelijk verkracht gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.