Nieuws Actueel

Politie verontwaardigd over filmen vechtpartij in restaurant (video)

Van onze redactie 7 april 2015

Image 4842991

"Als je ziet wat voor impact dit heeft, met name omdat er kinderen bij waren, en gezien de mate van geweld, is dat echt onbegrijpelijk", stelt politiewoordvoerder Frank Brouwer.

De vechtpartij brak rond kwart over 8 zondagavond uit. De politie kreeg de eerste melding rond negen uur van een betrokkene uit Oldenzaal die aangifte deed van mishandeling. Naar aanleiding daarvan ging de politie rond 10 uur ’s avonds naar het restaurant. Maar toen waren de meeste getuigen en betrokkenen al weg.

Aangifte Volgens Brouwer hebben 2 mannen aangifte gedaan van mishandeling, één uit Oldenzaal en één uit het Brabantse Waalre.

Op het filmpje dat sinds zondagavond rondging op sociale media is maar één man te zien die excessief aan het meppen is. “Maar zo’n filmpje is een momentopname”, zegt Brouwer. “Je ziet niet wat er voorafgaand en daarna gebeurd is. Wij zijn nu bezig om dat in beeld te krijgen. Wie heeft wat gedaan op welk moment, wat was de aanleiding? Overigens: als er nog mensen zijn die ons daar iets over kunnen vertellen horen we dat natuurlijk graag.”