Nieuws Actueel

Politie vraagt beelden liquidatie Amstelveen

Van onze redactie 9 december 2014

Beelden van beveiligingscamera's, die overigens ook aan de gevel van de woning van de vermoorde vrouw hingen, kunnen volgens de politie helpen bij het onderzoek. De moord op Xavier is mogelijk een afrekening in het criminele circuit en onderdeel van de gangsteroorlog die al twee jaar gaande is in Amsterdam en omstreken. De vrouw zou de vriendin zijn van crimineel Najib H., die een rol speelt in de criminele groepering rond wijlen Gwenette Martha, die in mei in Amstelveen werd geliquideerd.

Op beelden van de omgeving van de schietpartij is te zien dat rond het tijdstip van de liquidatie een kleiner model auto, licht van kleur, net voor het moment van schieten voorbij rijdt. De bestuurder heeft mogelijk de daders gezien, veronderstelt de politie. Direct na de schietpartij komen blijkens de beelden nog een auto en een fietser voorbij. Ook zij kunnen mogelijk de daders hebben gezien, aldus Opsporing Verzocht.

Volgens de politie hebben de daders hun vluchtauto, een zwarte BMW, even verderop in brand gestoken. Vervolgens zouden zij zich uit de voeten hebben gemaakt. De politie vermoedt dat de daders een tweede vluchtauto, een gestolen grijze VW Polo met brandende lichten, hebben achtergelaten.