Nieuws Actueel

Politie ontruimt laatste krakerspand Amsterdam

Van onze redactie 25 maart 2015

Image 4823999

Een groep van veertig tot tachtig krakers bezette in de nacht van dinsdag op woensdag het zogenoemde Slangenpand, onderdeel van de Tabakspanden, in de Spuistraat en barricadeerde de straat met een container, stapels stenen en brandende hopen puin. ,,Na een onrustige nacht is door de driehoek besloten de Tabakspanden te ontruimen'', meldt de politie woensdag.

De straat in het centrum van de stad is woensdagochtend door de politie afgezet. Krakers hebben zich verzameld op de daken van de panden en gooien vuurwerk, verfbommetjes en spullen naar benden.

,,De politie koos er bewust voor om in de nacht niet de confrontatie met de groep aan te gaan, maar er slechts voor te zorgen dat de onrust zich niet verder uitbreidde. De grootte van de groep en het slechte zicht in de nacht vormden daarvoor de belangrijkste redenen'', aldus een woordvoerder. ,,In de vroege ochtend heeft de driehoek (locoburgemeester, hoofdcommissaris en officier van justitie) besloten tot ontruiming van de panden over te gaan om verdere overlast voor de buurt te voorkomen.''