Nieuws Actueel

Politiebond ACP wil geen woorden maar daden

Van onze redactie 16 januari 2015

Dat geeft ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp vrijdag aan op zijn blog op de site van zijn bond. Hij reageert onder meer op de recente gebeurtenissen in Frankrijk en België.

Serieus nemen ,,Er was een Kamerdebat en politieke partijen en de top van de Nationale Politie lieten van zich horen'', schrijft hij. ,,Behalve dat de korpsleiding en het ministerie van Veiligheid en Justitie de gemoederen sussen en oproepen tot alertheid, willen we dat de collega’s maar vooral ook burgers serieus genomen worden en het gesprek over de voorgestelde maatregelen voorrang krijgt.''

,,Ik vind het dan ook jammer dat het debat in de Tweede Kamer afgelopen woensdag zich vooral richtte op de meningen van politieke partijen, terwijl de noodzaak om serieuze maatregelen te nemen alleen maar toeneemt. Het gaat er nu vooral om wat je wél doet in plaats van niet. Dat kunnen zichtbare maar vooral ook onzichtbare maatregelen zijn.

Opstelten De politiebond ACP liet deze week weten te willen praten over extra slagkracht voor de politie. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie zei woensdagavond in de Tweede Kamer dat hij geen reden ziet voor bijvoorbeeld extra bewapening van agenten.

Begin volgende week gaan de politiebonden met minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) in gesprek, kondigt Van de Kamp aan.